Kuracie placky waldorf
Ak poznáte slávny waldorfský šalát, tento recept budete musieť vyskúšať. Jemné kuracie mäso v spojení so zelerom a jablkom je inšpirované ingredienciami, ktoré patria do originálnej verzie tohto šalátu. Kuracie placky sú vďaka nim o čosi ľahšie stráviteľné, a to je predsa výhoda.
Ingrediencie
400 gkuracie prsia
citrónová šťava z polovice citróna
2 PLolivový olej
1 ČLsoľ
1/2 ksstredne veľký zeler
1 ksväčšie jablko
100 gtvrdý syr na strúhanie typu eidam
2 ksjarná cibuľka
3 ksvajcia
50 ghladká múka
3 PLstrúhanka
PLrastlinný olej na smaženie
Postup
Mäso umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, olejom, osolíme, okoreníme a necháme odležať.
Zeler očistíme a nahrubo nastrúhame. Rovnako tak očistíme a nastrúhame jablko a aj syr. Cibuľu nakrájame najemno a všetky suroviny pridáme k mäsu, zalejeme rozšľahanými vajcami, pridáme múku, strúhanku, cibuľku a všetko dobre premiešame.
Do panvice nalejeme vyššiu vrstvu oleja a z každej strany smažíme placky asi 4 minúty do zlatista. Podávame teplé. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre