Kuracie placky waldorf

Kuracie placky waldorf

Ak poznáte slávny waldorfský šalát, tento recept budete musieť vyskúšať. Jemné kuracie mäso v spojení so zelerom a jablkom je inšpirované ingredienciami, ktoré patria do originálnej verzie tohto šalátu. Kuracie placky sú vďaka nim o čosi ľahšie stráviteľné, a to je predsa výhoda.

Ingrediencie

  • 400 gkuracie prsia

  • citrónová šťava z polovice citróna

  • 2 PLolivový olej

  • 1 ČLsoľ

  • 1/2 ksstredne veľký zeler

  • 1 ksväčšie jablko

  • 100 gtvrdý syr na strúhanie typu eidam

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 3 ksvajcia

  • 50 ghladká múka

  • 3 PLstrúhanka

  • PLrastlinný olej na smaženie

Postup

  1. Mäso umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, olejom, osolíme, okoreníme a necháme odležať.

  2. Zeler očistíme a nahrubo nastrúhame. Rovnako tak očistíme a nastrúhame jablko a aj syr. Cibuľu nakrájame najemno a všetky suroviny pridáme k mäsu, zalejeme rozšľahanými vajcami, pridáme múku, strúhanku, cibuľku a všetko dobre premiešame.

  3. Do panvice nalejeme vyššiu vrstvu oleja a z každej strany smažíme placky asi 4 minúty do zlatista. Podávame teplé. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.