Kuracie prsia s hubami a cuketou

Kuracie prsia s hubami a cuketou

Kuracie prsia s hubami a cuketou nie sú receptom takmer bez práce, ale zasa nejde ani o nič zložité. Pri jeho príprave sa nakrájate, ale sľubujeme, že potom to už pôjde ľahko. Dôležité je všetko dobre orestovať a môžete podávať s ryžou alebo napríklad s kuskusom.

Ingrediencie

  • 500 gkuracie prsné rezne

  • 3 strúčikycesnaku

  • 20 mlolivový olej

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 1 ČLsoľ

  • 1/4 ČLmleté čierne korenie

  • 200 gcuketa

  • 200 gcherry paradajky

  • 80 gšampiňóny

  • 12 kshrachové struky

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 400 gvarená ryža basmati

  • 2 PLnasekaná čerstvá pažítka

Postup

  1. Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cesnak olúpeme, prelisujeme a zmiešame s olejom, mletou paprikou, soľou a korením. Marinádu primiešame k mäsu a necháme marinovať minimálne 2 hodiny v chladničke.

  2. Cuketu, paradajky a huby umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Hráškové struky prepolíme. Mäso orestujeme aj s marinádou na rozpálenej panvici, potom ho dáme na bok a na výpeku orestujeme cuketu. Osolíme, okoreníme ju, pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky a huby. Na záver pridáme paradajky, struky a krátko povaríme.

  3. Nakoniec do panvice vrátime mäso aj s výpekom a spoločne prevaríme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s ryžou a posypeme pažítkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.