Kuracie rezne v jogurtovom cestíčku
Jednoduché kuracie rezne v jogurtovom cestíčku si radi vychutnáte na obed alebo na večeru. Základom je mať pripravenú marinádu a niekoľko hodín v nej mäso marinovať. S touto predprípravou ušetríte čas a máte jedlo hotové už o niekoľko minút. Vďaka jogurtu je mäso šťavnaté a jemné a zároveň skvele ochutené ostatnými surovinami.
Ingrediencie
4 kskuracie stehná bez kože
Na marinádu
1 balenie(cca 500 g) biely jogurt
3 PLolivový olej
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
korenie tandoori masala
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
2 strúčikyprelisovaného cesnaku
Postup
Kuracie stehná vykostíme a očistíme. Pokiaľ sú rezne veľké, pozdĺžne ich rozkrojíme. Suroviny na marinádu zmiešame a každý rezeň zo všetkých strán poriadne obalíme. Necháme niekoľko hodín odležať.
Potom mäso preložíme do pekáča a pečieme zakryté vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Niekoľko minút pred koncom pečenia odložíme vrchnák a dopečieme. Ako prílohu môžeme podávať napríklad jazmínovú ryžu a zelené fazuľky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre