Kuracie rezne v jogurtovom cestíčku

Kuracie rezne v jogurtovom cestíčku

Jednoduché kuracie rezne v jogurtovom cestíčku si radi vychutnáte na obed alebo na večeru. Základom je mať pripravenú marinádu a niekoľko hodín v nej mäso marinovať. S touto predprípravou ušetríte čas a máte jedlo hotové už o niekoľko minút. Vďaka jogurtu je mäso šťavnaté a jemné a zároveň skvele ochutené ostatnými surovinami.

Ingrediencie

  • 4 kskuracie stehná bez kože

Na marinádu

  • 1 balenie(cca 500 g) biely jogurt

  • 3 PLolivový olej

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • korenie tandoori masala

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

  • 2 strúčikyprelisovaného cesnaku

Postup

  1. Kuracie stehná vykostíme a očistíme. Pokiaľ sú rezne veľké, pozdĺžne ich rozkrojíme. Suroviny na marinádu zmiešame a každý rezeň zo všetkých strán poriadne obalíme. Necháme niekoľko hodín odležať.

  2. Potom mäso preložíme do pekáča a pečieme zakryté vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Niekoľko minút pred koncom pečenia odložíme vrchnák a dopečieme. Ako prílohu môžeme podávať napríklad jazmínovú ryžu a zelené fazuľky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.