Kuracie rezne zapečené so syrom

Kuracie rezne zapečené so syrom

Kuracie rezne zapečené so syrom si zamilujete pre ich jednoduchosť. Základ je pripraviť si chrumkavé rezne v strúhanke a potom ich posypať syrom, potrieť pretlakom a opäť posypať syrom. Nakoniec postačí už iba pár minút v rúre a skvelá dobrota je na svete.

Ingrediencie

  • 4 kskuracie prsné rezne

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • hladká múka na obaľovanie

  • 2 ksvajcia

  • strúhanka na obaľovanie

  • rastlinný olej na smaženie

  • 300 gnastrúhaný syr eidam a gouda

  • 4 PLparadajkový pretlak

  • čerstvá bazalka (lístky) na ozdobenie

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme a ľahko naklepeme. Rezne osolíme a okoreníme. Obalíme ich v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Na panvici rozohrejeme vyššiu vrstvu oleja a rezne osmažíme. Potom ich preložíme na kuchynskú papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.

  2. Rezne dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme polovicou nastrúhaného syra. Každý plátok potrieme lyžicou pretlaku a posypeme zvyšným syrom.

  3. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 10 minút, kým sa syr roztečie a nezačne jeho farba tmavnúť. Rezne ozdobíme lístkami bazalky a podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.