Kuracie srdiečka na hubách so zemiakovými kroketkami
Aj ingrediencia ako kuracie srdiečka sa dá pripraviť chutným a zaujímavým spôsobom. Pripravte si koreňovú zeleninu, huby a pustite sa do tvarovania vlastných zemiakových kroketiek. Bude to pochúťka, akú ste nejedli, ale odteraz ju už budete pripravovať naozaj radi.
Na prípravu kuracích srdiečok
1 ksmrkva
1 kspetržlen
2 ksstredne veľká cibuľa
rastlinný olej
2 strúčikycesnaku
1 vetvičkačerstvý tymián (možné nahradiť sušeným tymiánom)
1 vetvičkačerstvý rozmarín (možné nahradiť sušeným rozmarínom)
400 gkuracie srdiečka
50 gsušené hríby
soľ
mleté čierne korenie
5 guľôčoknové korenie
200 mlkurací vývar
50 gmaslo
20 ghladká múka
Na prípravu zemiakových kroketiek
400 ghotová a vychladená zemiaková kaša
1 ksvajce
1 vetvičkačerstvá petržlenová vňať
1 štipkamuškátový oriešok
200 ghrubá múka
1 ksvajce na obaľovanie
strúhanka na obaľovanie
300 mlrastlinný olej na smaženie kroketiek
100 ganglická slanina nakrájaná na kocky
Postup
Koreňovú zeleninu nakrájame na rezance, cibuľu na drobno a všetko orestujeme na oleji do zatista. Nakoniec pridáme pokrájaný cesnak a bylinky, primiešame srdiečka, sušené huby, dochutíme soľou, korením a novým korením. Zalejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou asi 30 minút.
Pripravíme zásmažku na zahustenie omáčky. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a orestujeme do zlatistej farby. Hotovú zamiešame do omáčky a varíme asi 10 minút.
Do väčšej misy dáme vychladnutú kašu, primiešame jedno vajce, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, pridáme muškátový oriešok a posypeme múkou. Zmes spracujeme do kompaktného cesta, z ktorého vyvaľkáme valčeky alebo guľôčky. Následne ich obalíme v rozšľahaných vajciach a strúhanke. Krokety smažíme na nahriatom oleji do zlatista.
Kocky slaniny opečieme na panvici do zlatista a pri servírovaní ich nasypeme na mäsovú zmes. Podľa chuti doplníme bylinkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre