Kuracie srdiečka na hubách so zemiakovými kroketkami

Kuracie srdiečka na hubách so zemiakovými kroketkami

Aj ingrediencia ako kuracie srdiečka sa dá pripraviť chutným a zaujímavým spôsobom. Pripravte si koreňovú zeleninu, huby a pustite sa do tvarovania vlastných zemiakových kroketiek. Bude to pochúťka, akú ste nejedli, ale odteraz ju už budete pripravovať naozaj radi.

Na prípravu kuracích srdiečok

  • 1 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 2 ksstredne veľká cibuľa

  • rastlinný olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 vetvičkačerstvý tymián (možné nahradiť sušeným tymiánom)

  • 1 vetvičkačerstvý rozmarín (možné nahradiť sušeným rozmarínom)

  • 400 gkuracie srdiečka

  • 50 gsušené hríby

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 5 guľôčoknové korenie

  • 200 mlkurací vývar

  • 50 gmaslo

  • 20 ghladká múka

Na prípravu zemiakových kroketiek

  • 400 ghotová a vychladená zemiaková kaša

  • 1 ksvajce

  • 1 vetvičkačerstvá petržlenová vňať

  • 1 štipkamuškátový oriešok

  • 200 ghrubá múka

  • 1 ksvajce na obaľovanie

  • strúhanka na obaľovanie

  • 300 mlrastlinný olej na smaženie kroketiek

  • 100 ganglická slanina nakrájaná na kocky

Postup

  1. Koreňovú zeleninu nakrájame na rezance, cibuľu na drobno a všetko orestujeme na oleji do zatista. Nakoniec pridáme pokrájaný cesnak a bylinky, primiešame srdiečka, sušené huby, dochutíme soľou, korením a novým korením. Zalejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou asi 30 minút.

  2. Pripravíme zásmažku na zahustenie omáčky. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a orestujeme do zlatistej farby. Hotovú zamiešame do omáčky a varíme asi 10 minút.

  3. Do väčšej misy dáme vychladnutú kašu, primiešame jedno vajce, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, pridáme muškátový oriešok a posypeme múkou. Zmes spracujeme do kompaktného cesta, z ktorého vyvaľkáme valčeky alebo guľôčky. Následne ich obalíme v rozšľahaných vajciach a strúhanke. Krokety smažíme na nahriatom oleji do zlatista.

  4. Kocky slaniny opečieme na panvici do zlatista a pri servírovaní ich nasypeme na mäsovú zmes. Podľa chuti doplníme bylinkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.