Pozvite priateľov a pripravte im jednoduchú a chutnú dobrotu. Kuracie stehenné paličky s hranolkami zachutia každému. Zaujímavý je najmä spôsob prípravy hranoliek. Vďaka nemu budú extra chrumkavé. Určite to vyskúšajte, aby ste vedeli porovnať rozdiel medzi bežnými hranolkami a týmito.
8 kskuracie paličky (dolné stehná)
soľ
mleté čierne korenie
4 PLolivový olej
1 PLdijonska horčica
3 PLbalzamikový ocot
1 hrsťnasekané čerstvé bylinky podľa vlastných preferencií
1 kgzemiaky (varný typ B alebo C)
rastlinný olej na smaženie
majonéza a kečup k podávaniu
Mäso osolíme a okoreníme. Potom vo veľkej mise zmiešame olej s horčicou a octom, pridáme aj soľ a korenie. Nakoniec vmiešame aj bylinky a v tejto zmesi obalíme spodné kuracie stehná. Pečieme ich pri teplote 180 °C asi 45 minút.
Zemiaky umyjeme a nakrájame aj so šupkou na hrubšie hranolky. Tie namočíme do studenej vody a niekoľkokrát ich prepláchneme. Precedíme ich a osušíme utierkou.
V hrnci alebo vo fritéze rozohrejeme olej na 130 °C a hranolky v ňom pripravíme asi za 10 minút. Následne ich vyberieme sitkom a necháme na plechu vychladnúť. Olej znovu rozohrejeme na 180 °C a teraz v ňom hranolky smažíme do chrumkava.
Mäso podávame s hranolkami, majonézou zmiešanou s kečupom a nakoniec posypeme bylinkami. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.