Kuracie stehenné paličky s hranolkami

Kuracie stehenné paličky s hranolkami

Pozvite priateľov a pripravte im jednoduchú a chutnú dobrotu. Kuracie stehenné paličky s hranolkami zachutia každému. Zaujímavý je najmä spôsob prípravy hranoliek. Vďaka nemu budú extra chrumkavé. Určite to vyskúšajte, aby ste vedeli porovnať rozdiel medzi bežnými hranolkami a týmito.

Na kuracie mäso

  • 8 kskuracie paličky (dolné stehná)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 PLolivový olej

  • 1 PLdijonska horčica

  • 3 PLbalzamikový ocot

  • 1 hrsťnasekané čerstvé bylinky podľa vlastných preferencií

Na hranolky

  • 1 kgzemiaky (varný typ B alebo C)

  • rastlinný olej na smaženie

  • majonéza a kečup k podávaniu

Postup

  1. Mäso osolíme a okoreníme. Potom vo veľkej mise zmiešame olej s horčicou a octom, pridáme aj soľ a korenie. Nakoniec vmiešame aj bylinky a v tejto zmesi obalíme spodné kuracie stehná. Pečieme ich pri teplote 180 °C asi 45 minút.

  2. Zemiaky umyjeme a nakrájame aj so šupkou na hrubšie hranolky. Tie namočíme do studenej vody a niekoľkokrát ich prepláchneme. Precedíme ich a osušíme utierkou.

  3. V hrnci alebo vo fritéze rozohrejeme olej na 130 °C a hranolky v ňom pripravíme asi za 10 minút. Následne ich vyberieme sitkom a necháme na plechu vychladnúť. Olej znovu rozohrejeme na 180 °C a teraz v ňom hranolky smažíme do chrumkava.

  4. Mäso podávame s hranolkami, majonézou zmiešanou s kečupom a nakoniec posypeme bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.