Kuracie stehná na zelenine so šampiňónmi
Prekvapte svojich blízkych a pozvite ich na skvelý obed alebo večeru. Kuracie stehná na zelenine so šampiňónmi budú tou správnou voľbou. Obľúbené suroviny sa totiž postarajú o to, aby každému chutilo. Je to možno až prekvapivo farebné a aj chuťovo pestré jedlo, hoci ide iba o kuracie stehná a mix zeleniny.
Ingrediencie
8 kshorné kuracie stehná
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
100 gmrkva
1 ksčervená cibuľa
250 gnové zemiaky
150 gšampiňóny
1 PLolivový olej
drvená rasca podľa chuti
2 ksbobkový list
3 vetvičkyčerstvý rozmarín
2 PLbiele víno
Postup
Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Zeleninu očistíme a nakrájame ju na kúsky. Umyté zemiaky so šupkou nakrájame na kúsky vo veľkosti sústa.
Zeleninu a šampiňóny premiešame, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme rascu, bobkový list a rozmarín.
Pripravenú zeleninu preložíme do formy, navrch uložíme kuracie stehná a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 20 minút. Potom teplotu znížime na 180 °C, mäso prelejeme bielym vínom a 60 minút dopekáme.
Vyberieme z rúry, zakryjeme a necháme asi 15 minút odpočívať. Potom odokryjeme a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre