Kuracie stehná na zelenine so šampiňónmi

Kuracie stehná na zelenine so šampiňónmi

Prekvapte svojich blízkych a pozvite ich na skvelý obed alebo večeru. Kuracie stehná na zelenine so šampiňónmi budú tou správnou voľbou. Obľúbené suroviny sa totiž postarajú o to, aby každému chutilo. Je to možno až prekvapivo farebné a aj chuťovo pestré jedlo, hoci ide iba o kuracie stehná a mix zeleniny.

Ingrediencie

  • 8 kshorné kuracie stehná

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 100 gmrkva

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 250 gnové zemiaky

  • 150 gšampiňóny

  • 1 PLolivový olej

  • drvená rasca podľa chuti

  • 2 ksbobkový list

  • 3 vetvičkyčerstvý rozmarín

  • 2 PLbiele víno

Postup

  1. Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Zeleninu očistíme a nakrájame ju na kúsky. Umyté zemiaky so šupkou nakrájame na kúsky vo veľkosti sústa.

  2. Zeleninu a šampiňóny premiešame, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme rascu, bobkový list a rozmarín.

  3. Pripravenú zeleninu preložíme do formy, navrch uložíme kuracie stehná a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 20 minút. Potom teplotu znížime na 180 °C, mäso prelejeme bielym vínom a 60 minút dopekáme.

  4. Vyberieme z rúry, zakryjeme a necháme asi 15 minút odpočívať. Potom odokryjeme a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.