Kuracie stehná zapečené s hubami

Kuracie stehná zapečené s hubami

Ak si na tanieri najradšej vychutnávate klasické suroviny, určite vás poteší recept na kuracie stehná zapečené s hubami. Je to nenáročné jedlo, ktoré môžete podávať na obed alebo na večeru a dokážete ním nasýtiť celú rodinu. Presvedčí vás, že niekedy netreba vymýšľať zložité postupy a vystačíte si aj s menším množstvom dostupných surovín.

Ingrediencie

  • 4 kshorné kuracie stehná

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLolivový olej

  • 2 kscibuľa

  • 2 PLmaslo

  • 1 PLcukor

  • 2 PLbalzamikový ocot

  • 200 gčerstvé huby (šampiňóny, lesné hríby a iné)

  • 1 PLhrubozrnná horčica

  • čerstvý tymián

Postup

  1. Mäso očistíme a zo všetkých strán ho osolíme a okoreníme. Potom ho na oleji na panvici a preložíme do pekáča.

  2. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Na rovnakej panvici, kde sme smažili stehná, rozpustíme maslo a pridáme cibuľu, necháme asi 15 minút karamelizovať. Na záver pridáme cukor a ocot.

  3. K cibuli pridáme huby a horčicu, restujeme ďalších 5 minút a potom túto zmes pridáme k mäsu v pekáči a posypeme tymiánom.

  4. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút. Podávame napríklad s pečivom alebo ryžou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.