Kuracie stehná zapečené s hubami
Ak si na tanieri najradšej vychutnávate klasické suroviny, určite vás poteší recept na kuracie stehná zapečené s hubami. Je to nenáročné jedlo, ktoré môžete podávať na obed alebo na večeru a dokážete ním nasýtiť celú rodinu. Presvedčí vás, že niekedy netreba vymýšľať zložité postupy a vystačíte si aj s menším množstvom dostupných surovín.
Ingrediencie
4 kshorné kuracie stehná
soľ
mleté čierne korenie
2 PLolivový olej
2 kscibuľa
2 PLmaslo
1 PLcukor
2 PLbalzamikový ocot
200 gčerstvé huby (šampiňóny, lesné hríby a iné)
1 PLhrubozrnná horčica
čerstvý tymián
Postup
Mäso očistíme a zo všetkých strán ho osolíme a okoreníme. Potom ho na oleji na panvici a preložíme do pekáča.
Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Na rovnakej panvici, kde sme smažili stehná, rozpustíme maslo a pridáme cibuľu, necháme asi 15 minút karamelizovať. Na záver pridáme cukor a ocot.
K cibuli pridáme huby a horčicu, restujeme ďalších 5 minút a potom túto zmes pridáme k mäsu v pekáči a posypeme tymiánom.
Pečieme pri 180 °C asi 40 minút. Podávame napríklad s pečivom alebo ryžou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre