Zdroj: Shutterstock
Kyslá zemiaková polievka na veľkonočné hody
Pripravte sa na veľkonočné hody slávnostne a veľkolepo.
Ingrediencie
500 gzemiaky
1 ksstredne veľká cibuľa
1 a 1/4 lvody z kyslá kapusta
1 ksjemne údená klobása
8 ksprepeličie vajcia
150 mlsmotana na varenie
2 ČLsušený majorán
nerafinovaná soľ
Postup
Do studenej vody dáme variť klobásu tak, aby ju mierne prekrývala.
Po 20 minútach pridáme nakrájané zemiaky, cibuľu a vodu z kapusty.
Ochutíme majoránkou. Varíme približne pol hodiny.
Klobásu vyberieme a polievku rozmixujeme.
Pridáme sladkú smotanu a podľa potreby osolíme. Necháme prevrieť.
Prepeličie vajíčka uvaríme – na hniličku asi 3 minúty, na tvrdo asi 4 – 5 minút.
Pred podávaním každú porciu doplníme nakrájanou klobásou a uvarenými prepeličími vajíčkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre