Kyslá zemiaková polievka na veľkonočné hody

Zdroj: Shutterstock

Kyslá zemiaková polievka na veľkonočné hody

Pripravte sa na veľkonočné hody slávnostne a veľkolepo.

Ingrediencie

  • 500 gzemiaky

  • 1 ksstredne veľká cibuľa

  • 1 a 1/4 lvody z kyslá kapusta

  • 1 ksjemne údená klobása

  • 8 ksprepeličie vajcia

  • 150 mlsmotana na varenie

  • 2 ČLsušený majorán

  • nerafinovaná soľ

Postup

  1. Do studenej vody dáme variť klobásu tak, aby ju mierne prekrývala.

  2. Po 20 minútach pridáme nakrájané zemiaky, cibuľu a vodu z kapusty.

  3. Ochutíme majoránkou. Varíme približne pol hodiny.

  4. Klobásu vyberieme a polievku rozmixujeme.

  5. Pridáme sladkú smotanu a podľa potreby osolíme. Necháme prevrieť.

  6. Prepeličie vajíčka uvaríme – na hniličku asi 3 minúty, na tvrdo asi 4 – 5 minút.

  7. Pred podávaním každú porciu doplníme nakrájanou klobásou a uvarenými prepeličími vajíčkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.