Lahodné orechové rezy
O tomto dezerte sa vám bude snívať ešte poriadne dlho. Spojenie klasických chutí orechov a smotanovo-vanilkového krému je dokonalým potešením pre chuťové poháriky. Vychutnajte si tento ľahký a krémový zákusok, ktorý najlepšie chutí dokonale vychladený.
Na korpus
6 ksvajcia
70 gkrupicový cukor
150 gmleté vlašské orechy + na dokončenie
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
Na krém
300 gmascarpone
300 gkrémový syr
1 ČLvanilkový extrakt
50 gpráškový cukor
400 ml40 % smotana na šľahanie
Postup
Na korpus vyšľaháme bielky do hustej peny. V inej miske vyšľaháme do peny žĺtky s cukrom. K žĺtkom zapracujeme mleté orechy s kypriacim práškom a nakoniec k zmesi orechov a žĺtkov primiešame penu z bielkov. Cesto vylejeme na plech s rozmermi 30x40 cm vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a nakrájame ho na 3 plátky s rozmermi 10x40 cm. Na krém krátko prešľaháme krémový syr a mascarpone. Pridáme vanilkový extrakt, cukor a dobre premiešame.
V niekoľkých dávkach postupne zašľahávame vychladnutú smotanu do konzistencie hustého krému. Každý plát korpusu ozdobíme pomocou cukrárskeho vrecka tretinou náplne a ukladáme na seba. Nakoniec ešte posypeme nasekanými orechmi a uložíme stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre