Lahodné orechové rezy

Lahodné orechové rezy

O tomto dezerte sa vám bude snívať ešte poriadne dlho. Spojenie klasických chutí orechov a smotanovo-vanilkového krému je dokonalým potešením pre chuťové poháriky. Vychutnajte si tento ľahký a krémový zákusok, ktorý najlepšie chutí dokonale vychladený.

Na korpus

  • 6 ksvajcia

  • 70 gkrupicový cukor

  • 150 gmleté vlašské orechy + na dokončenie

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

Na krém

  • 300 gmascarpone

  • 300 gkrémový syr

  • 1 ČLvanilkový extrakt

  • 50 gpráškový cukor

  • 400 ml40 % smotana na šľahanie

Postup

  1. Na korpus vyšľaháme bielky do hustej peny. V inej miske vyšľaháme do peny žĺtky s cukrom. K žĺtkom zapracujeme mleté orechy s kypriacim práškom a nakoniec k zmesi orechov a žĺtkov primiešame penu z bielkov. Cesto vylejeme na plech s rozmermi 30x40 cm vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.

  2. Pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a nakrájame ho na 3 plátky s rozmermi 10x40 cm. Na krém krátko prešľaháme krémový syr a mascarpone. Pridáme vanilkový extrakt, cukor a dobre premiešame.

  3. V niekoľkých dávkach postupne zašľahávame vychladnutú smotanu do konzistencie hustého krému. Každý plát korpusu ozdobíme pomocou cukrárskeho vrecka tretinou náplne a ukladáme na seba. Nakoniec ešte posypeme nasekanými orechmi a uložíme stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.