Lahodný tatarák s tuniakovou omáčkou a smaženou cibuľkou

Zdroj: Unsplash

Lahodný tatarák s tuniakovou omáčkou a smaženou cibuľkou

Pripravte si domáci tatarák so smaženou cibuľkou. Budete sa zalizovať!

Hovädzí tatrák

  • 400 ghovädzí tatarák

  • 2 PLcibuľa nasekaná

  • 2 PLkorenené uhorky nasekané

  • 2 PLnasekaná lahôdková cibuľka

  • podľa chutiolivový olej

  • podľa chutimorská soľ

  • podľa chutičierne korenie

  • podľa chutichilli korenie

  • podľa chutipečivo podľa vlastného výberu

  • podľa chutirestovaná cibuľa

Tuniakova omáčka

  • 1 kskonzerva tuniaka v olivovom oleji

  • 1 PLkapary

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 2 ksvajcia žĺtko

  • 1 PLcibuľa nasekaná

  • 1 PLčerstvá petržlenová vňať nasekaná + na ozdobu

  • 100 mlolivový olej

Hovädzí tatarák

  1. Hovädzie mäso zmiešame s nakrájanou cibuľkou, nasekanými kyslými uhorkami, lahôdkovou cibuľkou, olejom, soľou, korením a chilli podľa chuti.

  2. Necháme oddýchnuť.

  3. Na tanier si pomocou okrúhlej formičky naservírujeme tatarák a na vrch posypeme smaženú cibuľku.

Tuniaková omáčka

  1. Tuniaka zlejeme, zmiešame s kapary, citrónovou šťavou, žĺtkami, nasekanou cibuľou, petržlenovou vňaťou, soľou, korením, olejom a poriadne to celé mixérom rozmixujeme, čím si pripravíme lahodnú tuniakovú omáčku

  2. Okolo tataráku opatrne nalejeme pripravenú tuniakovu omáčku tak, aby sme samotný tatarák nepoliali.

  3. Nakoniec pokvapkáme olejom, ozdobíme lístkami petržlenovej vňate a podávame s čerstvo opečeným chlebom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Hlavné jedlá
Bezlaktózové jedlá
Zdravé recepty
Mäsité jedlá
Francúzsko
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.