Zdroj: Unsplash
Lahodný tatarák s tuniakovou omáčkou a smaženou cibuľkou
Pripravte si domáci tatarák so smaženou cibuľkou. Budete sa zalizovať!
Hovädzí tatrák
400 ghovädzí tatarák
2 PLcibuľa nasekaná
2 PLkorenené uhorky nasekané
2 PLnasekaná lahôdková cibuľka
podľa chutiolivový olej
podľa chutimorská soľ
podľa chutičierne korenie
podľa chutichilli korenie
podľa chutipečivo podľa vlastného výberu
podľa chutirestovaná cibuľa
Tuniakova omáčka
1 kskonzerva tuniaka v olivovom oleji
1 PLkapary
1 PLcitrónová šťava
2 ksvajcia žĺtko
1 PLcibuľa nasekaná
1 PLčerstvá petržlenová vňať nasekaná + na ozdobu
100 mlolivový olej
Hovädzí tatarák
Hovädzie mäso zmiešame s nakrájanou cibuľkou, nasekanými kyslými uhorkami, lahôdkovou cibuľkou, olejom, soľou, korením a chilli podľa chuti.
Necháme oddýchnuť.
Na tanier si pomocou okrúhlej formičky naservírujeme tatarák a na vrch posypeme smaženú cibuľku.
Tuniaková omáčka
Tuniaka zlejeme, zmiešame s kapary, citrónovou šťavou, žĺtkami, nasekanou cibuľou, petržlenovou vňaťou, soľou, korením, olejom a poriadne to celé mixérom rozmixujeme, čím si pripravíme lahodnú tuniakovú omáčku
Okolo tataráku opatrne nalejeme pripravenú tuniakovu omáčku tak, aby sme samotný tatarák nepoliali.
Nakoniec pokvapkáme olejom, ozdobíme lístkami petržlenovej vňate a podávame s čerstvo opečeným chlebom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre