Lasagne s mozzarellou
Voňavé lasagne s mozzarellou prilákajú ku stolu azda každého. Talianska klasika sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi a tieto tradičné mäsové so syrom môžete pokojne servírovať aj ako sviatočné jedlo. Istotne si pochutíte.
Na omáčku
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
rastlinný olej
500 ghovädzie mleté mäso
400 gkrájané paradajky v plechovke
soľ
mleté čierne korenie
1/2 ČLtymián
1/2 ČLsušené oregano
Na bešamel
50 gmaslo
50 ghladká múka
500 mlmlieko
125 gstrúhaná mozzarella na posypanie
1/4 ČLmuškátový oriešok
soľ
lasagne (suché plátky)
100 gcherry paradajky
čerstvá bazalka k servírovaniu
Postup
Cibuľu s cesnakom olúpeme, nakrájame na jemno a opečieme ich na oleji. Primiešame mäso, pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a pridáme aj tymián s oreganom. Varíme pod pokrievkou asi 20 minút.
V kastróli rozpustíme maslo, pridáme múku, opečieme, prilejeme mlieko, dôkladne premiešame a varíme do zhustnutia. Primiešame syr a zmes dochutíme muškátovým orieškom a soľou.
Do zapekacích foriem vložíme suché lasagne, potrieme ich mäsovou zmesou a zalejeme bešamelom. Postup opakujeme a takto naplníme obe formy. Zakončíme bešamelom, posypeme strúhaným syrom a poukladáme plátky paradajok.
Pečieme pri 180 °C asi 30 minút a potom necháme krátko odležať. Pri podávaní ozdobíme bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre