Lasagne s mozzarellou

Lasagne s mozzarellou

Voňavé lasagne s mozzarellou prilákajú ku stolu azda každého. Talianska klasika sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi a tieto tradičné mäsové so syrom môžete pokojne servírovať aj ako sviatočné jedlo. Istotne si pochutíte.

Na omáčku

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • rastlinný olej

  • 500 ghovädzie mleté mäso

  • 400 gkrájané paradajky v plechovke

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1/2 ČLtymián

  • 1/2 ČLsušené oregano

Na bešamel

  • 50 gmaslo

  • 50 ghladká múka

  • 500 mlmlieko

  • 125 gstrúhaná mozzarella na posypanie

  • 1/4 ČLmuškátový oriešok

  • soľ

  • lasagne (suché plátky)

  • 100 gcherry paradajky

  • čerstvá bazalka k servírovaniu

Postup

  1. Cibuľu s cesnakom olúpeme, nakrájame na jemno a opečieme ich na oleji. Primiešame mäso, pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a pridáme aj tymián s oreganom. Varíme pod pokrievkou asi 20 minút.

  2. V kastróli rozpustíme maslo, pridáme múku, opečieme, prilejeme mlieko, dôkladne premiešame a varíme do zhustnutia. Primiešame syr a zmes dochutíme muškátovým orieškom a soľou.

  3. Do zapekacích foriem vložíme suché lasagne, potrieme ich mäsovou zmesou a zalejeme bešamelom. Postup opakujeme a takto naplníme obe formy. Zakončíme bešamelom, posypeme strúhaným syrom a poukladáme plátky paradajok.

  4. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút a potom necháme krátko odležať. Pri podávaní ozdobíme bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.