Lasagne s ricottou a mletým mäsom

Lasagne s ricottou a mletým mäsom

Lasagne s ricottou a mletým mäsom ulahodia najmä tomu, kto hľadá sýte a hrejivé jedlo. Vynikajúci recept plný vrstiev cestovín a plnky z mäsa, paradajok a ricotty dopraje každému dokonalý pôžitok z jedla.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 10 PLolivový olej

  • 400 gnakrájané konzervované paradajky

  • 400 ghovädzie mleté mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 200 g(plátky) lasagne

  • 250 gricotta

  • 300 gsyr mozzarella

  • 10 vetvičiekčerstvá bazalka

  • 100 gparmezán

Postup

  1. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. 6 lyžíc olivového oleja rozohrejeme a orestujeme na ňom cibuľu a po 5 minútach pridáme cesnak a restujeme ešte 3 minúty.

  2. Potom vmiešame paradajky a na miernom ohni varíme za častého miešania 20 minút. Na 4 lyžiciach olivového oleja orestujeme mäso, osolíme a okoreníme ho a restujeme ešte 3 minúty.

  3. Do misky na lasagne navrstvíme paradajkovú omáčku, rozložíme na ňu plátky lasagní, prelejeme znovu paradajkovou omáčkou. Pridáme časť ricotty a mäso.

  4. Na ricottu dáme znovu plátky lasagní, paradajkovú omáčku, pridáme natrhanú mozzarellu a zakryjeme plátkom lasagní.

  5. Na lasagne znovu navrstvíme ricottu, pridáme natrhané bylinky a mäso. Poslednú vrstvu vytvoríme z plátkov lasagní, paradajkovej omáčky a nastrúhaného parmezánu.

  6. Takto pripravené lasagne pečieme pri 125 °C asi 10 minút a potom teplotu znížime a dopekáme 8 hodín pri 80 °C. Pred podávaním ešte posypeme parmezánom a bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.