Lasagne s ricottou a mletým mäsom
Lasagne s ricottou a mletým mäsom ulahodia najmä tomu, kto hľadá sýte a hrejivé jedlo. Vynikajúci recept plný vrstiev cestovín a plnky z mäsa, paradajok a ricotty dopraje každému dokonalý pôžitok z jedla.
Ingrediencie
1 kscibuľa
4 strúčikycesnaku
10 PLolivový olej
400 gnakrájané konzervované paradajky
400 ghovädzie mleté mäso
soľ
mleté čierne korenie
200 g(plátky) lasagne
250 gricotta
300 gsyr mozzarella
10 vetvičiekčerstvá bazalka
100 gparmezán
Postup
Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. 6 lyžíc olivového oleja rozohrejeme a orestujeme na ňom cibuľu a po 5 minútach pridáme cesnak a restujeme ešte 3 minúty.
Potom vmiešame paradajky a na miernom ohni varíme za častého miešania 20 minút. Na 4 lyžiciach olivového oleja orestujeme mäso, osolíme a okoreníme ho a restujeme ešte 3 minúty.
Do misky na lasagne navrstvíme paradajkovú omáčku, rozložíme na ňu plátky lasagní, prelejeme znovu paradajkovou omáčkou. Pridáme časť ricotty a mäso.
Na ricottu dáme znovu plátky lasagní, paradajkovú omáčku, pridáme natrhanú mozzarellu a zakryjeme plátkom lasagní.
Na lasagne znovu navrstvíme ricottu, pridáme natrhané bylinky a mäso. Poslednú vrstvu vytvoríme z plátkov lasagní, paradajkovej omáčky a nastrúhaného parmezánu.
Takto pripravené lasagne pečieme pri 125 °C asi 10 minút a potom teplotu znížime a dopekáme 8 hodín pri 80 °C. Pred podávaním ešte posypeme parmezánom a bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre