Lepivé grilované kuracie krídelká
Sladko-pikantná omáčka vytvorí božskú chuť chrumkavých krídelok. Pri príprave použite mäsitejšie krídelká, aby ste si naozaj výdatne pochutnali. Čím dlhšie budete marinovať, tým bude chuť intenzívnejšia.
Ingrediencie
3 PLmangové čatní
1 PLsladká chilli omáčka
2 PLmed
2 PLtrstinový cukor
1 kslimetka
800 gkuracie krídla
chilli papričky k servírovaniu
čerstvá pažítka k servírovaniu
limetka k servírovaniu
Postup
V mise zmiešame čatní, chilli omáčku, med, cukor a na jemno nastrúhanú limetkovú kôru a limetkovú šťavu.
Do tejto zmesi vložíme krídelká a premiešame tak, aby sa zo všetkých strán obalili. Uložíme ich do chladničky na 2 až 3 hodiny marinovať. Potom ich grilujeme spolu s marinádou. Podávame s nakrájanou chilli papričkou, nasekanou pažítkou a osminkami limetky na dochutenie. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre