Letná čučoriedková roláda

Letná čučoriedková roláda

Nebude to úplne najrýchlejšie pripravená roláda, ale letná čučoriedková roláda istotne rýchlo zmizne zo stola. Teda určite rýchlejšie, ako bude trvať jej kompletná príprava. Nadýchané cesto a ešte nadýchanejšie plnky s čučoriedkami budú veľkým lákadlom pre všetky vekové kategórie.

Na cesto

  • 5 ksvajcia

  • 120 gkrupicový cukor

  • 150 gpolohrubá múka

Na náplň

  • 3 ksžĺtky

  • 50 mlcitrónová šťava

  • 50 gpráškový cukor

  • 100 gmaslo

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 200 gčučoriedky

Na dokončenie

  • čučoriedky na ozdobenie

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do peny. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh a obe hmoty spojíme. Potom vmiešame preosiatu múku. Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení ľahko poprášime múkou a otočíme na čistý papier. Po vychladnutí odstránime papiere.

  2. Nad horúcim vodným kúpeľom vyšľaháme žĺtky s citrónovou šťavou a cukrom do hustej peny. Trvá to asi 10 minút. Potom necháme vychladnúť a vyšľaháme so zmäknutým maslom. Hotový krém rozotrieme na korpus.

  3. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku. Asi dve tretiny šľahačky rozotrieme na korpus potretý citrónovým krémom. Pridáme čučoriedky a pomocou papiera stočíme na roládu. Necháme v papieri a uložíme do chladničky asi na hodinu stuhnúť.

  4. Po stuhnutí rozbalíme z papiera. Zvyšnú šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a na povrch rolády nastriekame pusinky. Ozdobíme čučoriedkami a pocukrujeme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.