Letná čučoriedková roláda
Nebude to úplne najrýchlejšie pripravená roláda, ale letná čučoriedková roláda istotne rýchlo zmizne zo stola. Teda určite rýchlejšie, ako bude trvať jej kompletná príprava. Nadýchané cesto a ešte nadýchanejšie plnky s čučoriedkami budú veľkým lákadlom pre všetky vekové kategórie.
Na cesto
5 ksvajcia
120 gkrupicový cukor
150 gpolohrubá múka
Na náplň
3 ksžĺtky
50 mlcitrónová šťava
50 gpráškový cukor
100 gmaslo
250 ml33 % smotana na šľahanie
1 balenievanilkový cukor
200 gčučoriedky
Na dokončenie
čučoriedky na ozdobenie
práškový cukor na posypanie
Postup
Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do peny. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh a obe hmoty spojíme. Potom vmiešame preosiatu múku. Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení ľahko poprášime múkou a otočíme na čistý papier. Po vychladnutí odstránime papiere.
Nad horúcim vodným kúpeľom vyšľaháme žĺtky s citrónovou šťavou a cukrom do hustej peny. Trvá to asi 10 minút. Potom necháme vychladnúť a vyšľaháme so zmäknutým maslom. Hotový krém rozotrieme na korpus.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku. Asi dve tretiny šľahačky rozotrieme na korpus potretý citrónovým krémom. Pridáme čučoriedky a pomocou papiera stočíme na roládu. Necháme v papieri a uložíme do chladničky asi na hodinu stuhnúť.
Po stuhnutí rozbalíme z papiera. Zvyšnú šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a na povrch rolády nastriekame pusinky. Ozdobíme čučoriedkami a pocukrujeme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre