Lievance so záhradným ovocím
Dali by ste si lievance s lesným ovocím? Ak áno, máme pre vás skvelý recept na jemné a nadýchané cesto, ktoré chutí citrónovou kôrou a môžete ho ľubovoľne dochutiť podľa vlastnej fantázie. Určite sa do neho hodí napríklad mletá škorica alebo malé množstvo mletých mandlí. Podávajte s porciou čerstvého ovocia a kyslou smotanou.
Na cesto
10 gdroždie
25 gkrupicový cukor
500 mlmlieko
300 ghladká múka
2 ksvajcia
2 PLrum
1 ČLnastrúhaná citrónová kôra
1 štipkasoľ
2 PLrastlinný olej + olej na smaženie
Na dokončenie
400 gdrobné záhradné ovocie
kyslá smotana k servírovaniu
práškový cukor na posypanie
Postup
Droždie rozmiešame s lyžičkou cukru, polovicou vlažného mlieka a 2 lyžicami múky. V teple necháme vzísť kvások.
Zvyšné vlažné mlieko zmiešame s vajcami, rumom zvyšným cukrom, citrónovou kôrou a soľou. Potom pridáme preosiatu múku, kvások a olej. Cesto zľahka premiešame a necháme v teple kysnúť asi 30 minút.
Z cesta na panvici na nahriatom oleji opekáme lievance hrubé asi 1 cm. Podávame ich s ovocím a smotanou, môžeme posypať cukrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre