Linguine so špargľou a krevetami

Linguine so špargľou a krevetami

Vo väčšine sviežich receptov, ideálnych na konzumáciu počas horúcich dní, nechýba citrónová chuť. Inak tomu nebude ani v tomto recepte. Linguine so špargľou a krevetami sú jednoduchým a chutným jedlom, ktoré sa hodí na obed i na večeru. A samozrejme v týchto cestovinách nechýba citrónová šťava a kôra, ktoré skvele zvýraznia práve chuť kreviet a špargle.

Ingrediencie

  • 1 zväzokumytá zelená špargľa

  • soľ

  • olivový olej

  • 250 gcestoviny linguine

  • 3 PLmaslo

  • mleté čierne korenie

  • 4 strúčikyprelisovaného cesnaku

  • 500 gčerstvé, olúpané a očistené krevety

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citróna

  • 1 PLnajemno nastrúhaná citrónová kôra

  • 1 kschilli papričky na dokončenie

  • čerstvá bazalka (lístky) na ozdobenie

Postup

  1. Drevnaté konce špargle odrežeme, olúpeme a nakrájame na kúsky. Vo veľkom hrnci privedieme k varu vodu, pridáme lyžicu soli a olivového oleja. Vložíme cestoviny a uvaríme ich al dente. Po uvarení cestoviny precedíme, vrátime ich do hrnca a zakryjeme, aby zostali teplé.

  2. Vo väčšej panvici nahrejeme 1 lyžicu olivového oleja a maslo. Prisypeme špargľu, osolíme, okoreníme a opekáme asi 5 minút. Potom špargľu vyberieme z panvice.

  3. V tej istej panvici nahrejeme 2 lyžice oleja a 2 lyžice masla. Akonáhle je maslo rozpustené, pridáme cesnak, restujeme ho asi 1 minútu. Pridáme krevety, dochutíme soľou, koreníme a restujeme, kým sa zľahka neopečú. Nakoniec primiešame citrónovú šťavu a kôru.

  4. Zmes odstavíme z ohňa a primiešame uvarené špagety so špargľou. Podávame posypané nakrájanou chilli papričkou a lístkami bazalky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.