Linguine so špargľou a krevetami
Vo väčšine sviežich receptov, ideálnych na konzumáciu počas horúcich dní, nechýba citrónová chuť. Inak tomu nebude ani v tomto recepte. Linguine so špargľou a krevetami sú jednoduchým a chutným jedlom, ktoré sa hodí na obed i na večeru. A samozrejme v týchto cestovinách nechýba citrónová šťava a kôra, ktoré skvele zvýraznia práve chuť kreviet a špargle.
Ingrediencie
1 zväzokumytá zelená špargľa
soľ
olivový olej
250 gcestoviny linguine
3 PLmaslo
mleté čierne korenie
4 strúčikyprelisovaného cesnaku
500 gčerstvé, olúpané a očistené krevety
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
1 PLnajemno nastrúhaná citrónová kôra
1 kschilli papričky na dokončenie
čerstvá bazalka (lístky) na ozdobenie
Postup
Drevnaté konce špargle odrežeme, olúpeme a nakrájame na kúsky. Vo veľkom hrnci privedieme k varu vodu, pridáme lyžicu soli a olivového oleja. Vložíme cestoviny a uvaríme ich al dente. Po uvarení cestoviny precedíme, vrátime ich do hrnca a zakryjeme, aby zostali teplé.
Vo väčšej panvici nahrejeme 1 lyžicu olivového oleja a maslo. Prisypeme špargľu, osolíme, okoreníme a opekáme asi 5 minút. Potom špargľu vyberieme z panvice.
V tej istej panvici nahrejeme 2 lyžice oleja a 2 lyžice masla. Akonáhle je maslo rozpustené, pridáme cesnak, restujeme ho asi 1 minútu. Pridáme krevety, dochutíme soľou, koreníme a restujeme, kým sa zľahka neopečú. Nakoniec primiešame citrónovú šťavu a kôru.
Zmes odstavíme z ohňa a primiešame uvarené špagety so špargľou. Podávame posypané nakrájanou chilli papričkou a lístkami bazalky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre