Liptovská kapustová polievka Šajtlava

Liptovská kapustová polievka Šajtlava

Tradičná liptovská kapustová polievka Šajtlava patrí k obľúbeným receptom, ktoré sa dedia z generácie na generáciu. Obsahuje viacero druhov zeleniny a charakteristickú chuť jej dodáva práve hlávková kapusta a trocha octu. Ak ju nepoznáte, je najvyšší čas ochutnať toto dedičstvo.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 ksmrkva

  • 1/4 kszeler

  • 200 gzemiaky

  • 150 gklobása

  • 1/4 hlávkakapusta

  • 1 PLmasť

  • 1 ČLcelá rasca

  • 1 PLmletá paprika

  • 2 PLhladká múka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1/2 PLocot

  • reďkovka (výhonky na ozdobenie)

Postup

  1. Cibuľu s cesnakom očistíme a nasekáme na drobno. Mrkvu, zeler a zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky. Klobásu nakrájame na kolieska a kapustu pokrájame na rezance.

  2. V hrnci orestujeme na masti cibuľu do zlatista, pridáme klobásu, cesnak a pripravenú zeleninu. Krátko orestujeme spolu s rascou, paprikou, múkou, premiešame a zalejeme 1 litrom vody.

  3. Polievku privedieme k varu, pridáme kapustu, osolíme, okoreníme a varíme približne 20 minút. Pridáme zemiaky a dovaríme do mäkka.

  4. Polievku dochutíme octom, soľou, korením a pri podávaní ozdobíme výhonkami reďkovky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.