Lokše s pečenými kuracími prsiami s chrumkavou zeleninou

Lokše s pečenými kuracími prsiami s chrumkavou zeleninou

Lokše môžete objavovať stále s novými náplňami. Ak túžite po zmene a chcete si vychutnať trochu netradičnú kombináciu, pripravte si ich so šalátom a chrumkavou zeleninou. Je to skutočne osviežujúca kombinácia chutí a textúr.

Na zemiakové lokše

  • 1 kgvarené zemiaky

  • 300 ghladká múka

  • polohrubá múka na podsypávanie

  • 1 ČLsoľ

Na náplň

  • 500 gkuracie prsia

  • 1 PLBBQ omáčka

  • 100 gkumquat

  • 1 PLolivový olej

  • 150 gmäkký tvaroh

  • 1 strúčikcesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ksmrkva

  • 1 ksčervená paprika

  • 10 cmpór

  • 1/4 ksšalát frisee

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke do mäkka a necháme ich úplne vychladnúť. Potom ich olúpeme a nastrúhame najemno. Prisypeme múku, soľ a vypracujeme pružné cesto. Postupne z neho vyvaľkáme tenké placky, ktoré opečieme na sucho na panvici na miernom stupni do zlatista.

  2. Pečené lokše potrieme masťou, naukladáme ich na seba a necháme zapariť. Kuracie prsia očistíme, osušíme, nakrájame na 4 kúsky, ľahko naklepeme a osolíme a okoreníme. Kumkvat nakrájame na kolieska.

  3. Na panvici rozohrejeme olej, opečieme do zlatista kuracie prsia, pridáme kumkvat, BBQ omáčku, vodu a zakryjeme pokrievkou. Na nízkom stupni dusíme asi 10 minút, odstavíme a necháme odležať. Tvaroh rozmiešame s nasekaným cesnakom, osolíme a okoreníme.

  4. Zeleninu nakrájame na rezance a ľahko osolíme. Šalát friseé umyjeme. Mäso vyberieme z panvice, nakrájame ho na kúsky, premiešame s vypečenou šťavou a kumkvatom. Na pečené lokše natrieme tvaroh s cesnakom, pridáme friseé, rozdelíme šalát na porcie. Navrch pridáme kuracie mäso, petržlenovú vňať a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.