Lokše s pečenými kuracími prsiami s chrumkavou zeleninou
Lokše môžete objavovať stále s novými náplňami. Ak túžite po zmene a chcete si vychutnať trochu netradičnú kombináciu, pripravte si ich so šalátom a chrumkavou zeleninou. Je to skutočne osviežujúca kombinácia chutí a textúr.
Na zemiakové lokše
1 kgvarené zemiaky
300 ghladká múka
polohrubá múka na podsypávanie
1 ČLsoľ
Na náplň
500 gkuracie prsia
1 PLBBQ omáčka
100 gkumquat
1 PLolivový olej
150 gmäkký tvaroh
1 strúčikcesnaku
soľ
mleté čierne korenie
1 ksmrkva
1 ksčervená paprika
10 cmpór
1/4 ksšalát frisee
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke do mäkka a necháme ich úplne vychladnúť. Potom ich olúpeme a nastrúhame najemno. Prisypeme múku, soľ a vypracujeme pružné cesto. Postupne z neho vyvaľkáme tenké placky, ktoré opečieme na sucho na panvici na miernom stupni do zlatista.
Pečené lokše potrieme masťou, naukladáme ich na seba a necháme zapariť. Kuracie prsia očistíme, osušíme, nakrájame na 4 kúsky, ľahko naklepeme a osolíme a okoreníme. Kumkvat nakrájame na kolieska.
Na panvici rozohrejeme olej, opečieme do zlatista kuracie prsia, pridáme kumkvat, BBQ omáčku, vodu a zakryjeme pokrievkou. Na nízkom stupni dusíme asi 10 minút, odstavíme a necháme odležať. Tvaroh rozmiešame s nasekaným cesnakom, osolíme a okoreníme.
Zeleninu nakrájame na rezance a ľahko osolíme. Šalát friseé umyjeme. Mäso vyberieme z panvice, nakrájame ho na kúsky, premiešame s vypečenou šťavou a kumkvatom. Na pečené lokše natrieme tvaroh s cesnakom, pridáme friseé, rozdelíme šalát na porcie. Navrch pridáme kuracie mäso, petržlenovú vňať a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre