Losos Wellington

Losos Wellington

Ak máte radi mäso, anglický spôsob prípravy sviečkovej Wellington zrejme dobre poznáte. V našom recepte sme to skúsili trochu inak, s lososom. Nahradili sme aj tradičné huby alebo horčicu, a to špenátom a mascarpone. Losos Wellington chutí skvele, pripravte ho ako luxusný obed alebo večeru, určite zabodujete!

Ingrediencie

  • 800 glosos

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLolivový olej

  • 1 ksšalotka

  • 1 strúčikcesnaku

  • 400 gčerstvý špenát

  • 100 gmascarpone

  • 40 gparmezán

  • 1/2 kscitrón

  • 350 glístkové cesto

  • 1 ksvajce

  • čierne sezamové semienka na posypanie

Postup

  1. Filet lososa orežeme do tvaru pravidelného obdĺžnika a odstránime kožu. Lososa osolíme, okoreníme a z každej strany sprudka orestujeme na olivovom oleji. Potom odložíme.

  2. Na oleji zľahka osmažíme nadrobno nakrájanú šalotku a nasekaný cesnak, pridáme špenát a restujeme. Necháme vychladnúť, špenát zbavíme prebytočnej vody a premiešame so štipkou soli a korenia s mascarpone, parmezánom a citrónovou kôrou z 1 polovice citróna.

  3. Plát cesta rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. K jednému okraju naň položíme filet lososa. Potrieme ho špenátovou zmesou a prikryjeme plátom lístkového cesta so zakončením pod rybu. Konce cesta spojíme a zarolujeme smerom k rybe. Povrch cesta na niekoľkých miestach popicháme vidličkou. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sézamom.

  4. Pečieme približne 20 minút dozlatista v rúre pri teplote 200 °C. Necháme 5 minút odležať a potom krájame. Podávame napríklad s pečenými zemiakmi v štýle grenaille a šalátom. Doplníme kúskom citróna. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Tip redakcie
Hlavné jedlá
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.