Losos Wellington
Ak máte radi mäso, anglický spôsob prípravy sviečkovej Wellington zrejme dobre poznáte. V našom recepte sme to skúsili trochu inak, s lososom. Nahradili sme aj tradičné huby alebo horčicu, a to špenátom a mascarpone. Losos Wellington chutí skvele, pripravte ho ako luxusný obed alebo večeru, určite zabodujete!
Ingrediencie
800 glosos
soľ
mleté čierne korenie
2 PLolivový olej
1 ksšalotka
1 strúčikcesnaku
400 gčerstvý špenát
100 gmascarpone
40 gparmezán
1/2 kscitrón
350 glístkové cesto
1 ksvajce
čierne sezamové semienka na posypanie
Postup
Filet lososa orežeme do tvaru pravidelného obdĺžnika a odstránime kožu. Lososa osolíme, okoreníme a z každej strany sprudka orestujeme na olivovom oleji. Potom odložíme.
Na oleji zľahka osmažíme nadrobno nakrájanú šalotku a nasekaný cesnak, pridáme špenát a restujeme. Necháme vychladnúť, špenát zbavíme prebytočnej vody a premiešame so štipkou soli a korenia s mascarpone, parmezánom a citrónovou kôrou z 1 polovice citróna.
Plát cesta rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. K jednému okraju naň položíme filet lososa. Potrieme ho špenátovou zmesou a prikryjeme plátom lístkového cesta so zakončením pod rybu. Konce cesta spojíme a zarolujeme smerom k rybe. Povrch cesta na niekoľkých miestach popicháme vidličkou. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sézamom.
Pečieme približne 20 minút dozlatista v rúre pri teplote 200 °C. Necháme 5 minút odležať a potom krájame. Podávame napríklad s pečenými zemiakmi v štýle grenaille a šalátom. Doplníme kúskom citróna. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre