Mäsové guľôčky v tekvicovom ragú

Mäsové guľôčky v tekvicovom ragú

Mäsové guľôčky v tekvicovom ragú nielen dobre vyzerajú, ale hlavne perfektne chutia. Toto je jedlo plné farieb, chutí a textúr, ktoré dokonale ladia na tanieri.

Na ragú

  • repkový olej

  • 1 ksstredne veľká cibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 2 PLčerstvý zázvor nasekaný nadrobno

  • 1 kschilli papričky

  • 1 kspomaranč (šťava aj kôra)

  • morská soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLmletá škorica

  • 2 PLkari korenie

  • 400 glúpané krájané paradajky

  • 300 mlzeleninový vývar

  • 400 gtekvica Hokkaido

  • 1 PLnasekaná petržlenová vňať

Na guľôčky

  • 600 gmleté mäso

  • oregano

  • čerstvá petržlenová vňať

  • 1vajce veľkosť "M"

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • morská soľ

  • mleté čierne korenie

  • strúhanka podľa potreby

Postup

  1. Na panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak na krájaný na plátky, zázvor nasekaný na drobno a kúsky chilli papričky. Necháme speniť, pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky, podlejeme pomarančovou šťavou, osolíme, okoreníme a necháme prevariť. Primiešame škoricu, kari, krájané paradajky a podlejeme vývarom. Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť.

  2. Tekvicu zbavíme semienok, nakrájame ju na väčšie kusy, pridáme do panvice a dusíme do mäkka. Tesne pred dokončením pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a posekanú petržlenovú vňať.

  3. Mleté mäso zmiešame s oreganom, posekanou petržlenovou vňaťou, vajcom a mletou paprikou. Okoreníme, osolíme, primiešame strúhanku na zahustenie.

  4. Pomocou mokrých rúk tvarujeme guľôčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olejom. Pečieme pri 200 °C asi 10 minút. Hotové guľôčky preložíme do ragú. Ako príloha sa hodí napríklad ryža, kuskus alebo pita chlieb. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Omáčky
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.