Mäsové guľôčky v tekvicovom ragú
Mäsové guľôčky v tekvicovom ragú nielen dobre vyzerajú, ale hlavne perfektne chutia. Toto je jedlo plné farieb, chutí a textúr, ktoré dokonale ladia na tanieri.
Na ragú
repkový olej
1 ksstredne veľká cibuľa
4 strúčikycesnaku
2 PLčerstvý zázvor nasekaný nadrobno
1 kschilli papričky
1 kspomaranč (šťava aj kôra)
morská soľ
mleté čierne korenie
1 ČLmletá škorica
2 PLkari korenie
400 glúpané krájané paradajky
300 mlzeleninový vývar
400 gtekvica Hokkaido
1 PLnasekaná petržlenová vňať
Na guľôčky
600 gmleté mäso
oregano
čerstvá petržlenová vňať
1vajce veľkosť "M"
1 PLmletá červená sladká paprika
morská soľ
mleté čierne korenie
strúhanka podľa potreby
Postup
Na panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak na krájaný na plátky, zázvor nasekaný na drobno a kúsky chilli papričky. Necháme speniť, pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky, podlejeme pomarančovou šťavou, osolíme, okoreníme a necháme prevariť. Primiešame škoricu, kari, krájané paradajky a podlejeme vývarom. Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť.
Tekvicu zbavíme semienok, nakrájame ju na väčšie kusy, pridáme do panvice a dusíme do mäkka. Tesne pred dokončením pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a posekanú petržlenovú vňať.
Mleté mäso zmiešame s oreganom, posekanou petržlenovou vňaťou, vajcom a mletou paprikou. Okoreníme, osolíme, primiešame strúhanku na zahustenie.
Pomocou mokrých rúk tvarujeme guľôčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olejom. Pečieme pri 200 °C asi 10 minút. Hotové guľôčky preložíme do ragú. Ako príloha sa hodí napríklad ryža, kuskus alebo pita chlieb. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre