Makový cheesecake s černicami
Makový cheesecake s černicami musíte vyskúšať. Je tak lahodný, že sa po ňom okamžite zapráši. Preto si dajte pozor a jeden kúsok si odložte. Inak vám hrozí, že nebudete vedieť ako vlastne chutí a budete ho musieť upiecť znova. Sme si ale istí, že ostatní sa sťažovať nebudú. Vyladená jesenná verzia obľúbeného dezertu sa totiž zaradí medzi vaše obľúbené dezerty.
Na korpus
300 ghladká múka
150 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 ksmenšie vajce
Na náplň
500 gmäkký tvaroh
125 gjemný tvaroh vo vaničke
2 ksmenšie vajce
30 gkokosový pudingový prášok
100 gkrupicový cukor
60 gmak
250 gčernice
Postup
Rúru predhrejeme na 180 °C. Do misy si preosejeme múku, k nej prisypeme práškový cukor a pridáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo, ktoré prstami zapracujeme. Potom pridáme vajce a vypracujeme hladké a vláčne cesto.
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho asi 60 minút odležať v chladničke. Na tvarohovú náplň si medzitým v miske zmiešame oba druhy tvarohov aj vajcia, pudingový prášok, cukor a mak.
Odležané cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 3 mm. Cestom potom vystelieme guľatú, tortovú formu s priemerom 20 cm vrátane okraja. Prebytok cesta odrežeme a uchováme si ho na mrvenicu. Formu s cestom uložíme do chladničky odležať.
Cesto naplníme pripravenou tvarohovou náplňou, uložíme rozmixované černice a posypeme zvyšným rozdrobeným cestom. Pečieme v predhriatej rúre asi 45 až 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme. Potom z formy vyberieme, nakrájame na porcie a podávame. Pred podávaním môžeme ešte pocukrovať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre