Makový cheesecake s černicami

Makový cheesecake s černicami

Makový cheesecake s černicami musíte vyskúšať. Je tak lahodný, že sa po ňom okamžite zapráši. Preto si dajte pozor a jeden kúsok si odložte. Inak vám hrozí, že nebudete vedieť ako vlastne chutí a budete ho musieť upiecť znova. Sme si ale istí, že ostatní sa sťažovať nebudú. Vyladená jesenná verzia obľúbeného dezertu sa totiž zaradí medzi vaše obľúbené dezerty.

Na korpus

  • 300 ghladká múka

  • 150 gmaslo

  • 100 gpráškový cukor

  • 1 ksmenšie vajce

Na náplň

  • 500 gmäkký tvaroh

  • 125 gjemný tvaroh vo vaničke

  • 2 ksmenšie vajce

  • 30 gkokosový pudingový prášok

  • 100 gkrupicový cukor

  • 60 gmak

  • 250 gčernice

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Do misy si preosejeme múku, k nej prisypeme práškový cukor a pridáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo, ktoré prstami zapracujeme. Potom pridáme vajce a vypracujeme hladké a vláčne cesto.

  2. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho asi 60 minút odležať v chladničke. Na tvarohovú náplň si medzitým v miske zmiešame oba druhy tvarohov aj vajcia, pudingový prášok, cukor a mak.

  3. Odležané cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 3 mm. Cestom potom vystelieme guľatú, tortovú formu s priemerom 20 cm vrátane okraja. Prebytok cesta odrežeme a uchováme si ho na mrvenicu. Formu s cestom uložíme do chladničky odležať.

  4. Cesto naplníme pripravenou tvarohovou náplňou, uložíme rozmixované černice a posypeme zvyšným rozdrobeným cestom. Pečieme v predhriatej rúre asi 45 až 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme. Potom z formy vyberieme, nakrájame na porcie a podávame. Pred podávaním môžeme ešte pocukrovať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Koláče
Dezerty
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.