Malinové fašiangové šišky s pistáciovým krémom
Poviete si, obyčajné šišky, čo už sa len na nich dá vylepšiť? A ochutnali ste už niekedy fašiangové šišky s pistáciovým krémom? Stačí raz zahryznúť a okamžite pochopíte, že toto nie je prípad obyčajných šišiek.
Na cesto
15 gdroždie
60 gkrupicový cukor
240 mlmlieko
500 ghladká múka
1 PLrum
1 štipkasoľ
4 ksvajcia
2 PLmed
60 gmaslo
rastlinný olej na smaženie
Na obaľovanie
1 PLdrvené lyofilizované maliny na obaľovanie
2 PLkrupicový cukor na obaľovanie
Na náplň
100 gmaslo
100 gpráškový cukor
200 gčerstvý syr alebo mascarpone
20 gpistáciová pasta
práškový cukor na posypanie
Postup
Droždie zmiešame s cukrom, polovicou vlažného mlieka a 2 lyžicami múky. Premiešame a v teple necháme vzísť kvások. Do misy preosejeme zvyšnú múku, pridáme zvyšné mlieko, rum, soľ, vajcia, med, vykysnutý kvások a zľahka prepracujeme. Nakoniec pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme na vláčne cesto.
Cesto necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť. Potom ho zľahka prepracujeme a necháme ďalších 30 minút kysnúť. Po nakysnutí rozdelíme na 15 kusov a z každého vyvaľkáme guľôčku. Tie necháme ďalších 15 minút kysnúť.
Olej rozohrejeme na 180 °C a potom teplotu zmiernime. Šišky pozvoľna smažíme z každej strany asi 3 minúty. Po usmažení necháme odkvapkať a obalíme ich v zmesi lyofilizovaných malín a cukru.
Zmäknuté maslo utreme s cukrom a krémom. Ochutíme pistáciouvou pastou a naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou. Do šišky urobíme otvor a naplníme ju krémom, ozdobíme malinou a pred podávaním pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre