Malinové fašiangové šišky s pistáciovým krémom

Malinové fašiangové šišky s pistáciovým krémom

Poviete si, obyčajné šišky, čo už sa len na nich dá vylepšiť? A ochutnali ste už niekedy fašiangové šišky s pistáciovým krémom? Stačí raz zahryznúť a okamžite pochopíte, že toto nie je prípad obyčajných šišiek.

Na cesto

  • 15 gdroždie

  • 60 gkrupicový cukor

  • 240 mlmlieko

  • 500 ghladká múka

  • 1 PLrum

  • 1 štipkasoľ

  • 4 ksvajcia

  • 2 PLmed

  • 60 gmaslo

  • rastlinný olej na smaženie

Na obaľovanie

  • 1 PLdrvené lyofilizované maliny na obaľovanie

  • 2 PLkrupicový cukor na obaľovanie

Na náplň

  • 100 gmaslo

  • 100 gpráškový cukor

  • 200 gčerstvý syr alebo mascarpone

  • 20 gpistáciová pasta

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Droždie zmiešame s cukrom, polovicou vlažného mlieka a 2 lyžicami múky. Premiešame a v teple necháme vzísť kvások. Do misy preosejeme zvyšnú múku, pridáme zvyšné mlieko, rum, soľ, vajcia, med, vykysnutý kvások a zľahka prepracujeme. Nakoniec pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme na vláčne cesto.

  2. Cesto necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť. Potom ho zľahka prepracujeme a necháme ďalších 30 minút kysnúť. Po nakysnutí rozdelíme na 15 kusov a z každého vyvaľkáme guľôčku. Tie necháme ďalších 15 minút kysnúť.

  3. Olej rozohrejeme na 180 °C a potom teplotu zmiernime. Šišky pozvoľna smažíme z každej strany asi 3 minúty. Po usmažení necháme odkvapkať a obalíme ich v zmesi lyofilizovaných malín a cukru.

  4. Zmäknuté maslo utreme s cukrom a krémom. Ochutíme pistáciouvou pastou a naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou. Do šišky urobíme otvor a naplníme ju krémom, ozdobíme malinou a pred podávaním pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.