Malinový rôsol s levanduľou

Malinový rôsol s levanduľou

Malinový rôsol s levanduľou je číra slasť. V zime si okamžite spomeniete na letné dni, hneď potom ako otvoríte pohár so zaváraninou a privoniate si. Kto rád zavára, túto špecialitu si určite rád pripraví. Dá sa využiť na pečivo, na palacinky alebo do koláča.

Rozpis na 5 pohárov (objem 380 ml)

  • 1700 gmaliny

  • 1000 gželírovací cukor

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citróna

  • 1 PLsušené levanduľové kvety

Postup

  1. Maliny očistíme a umyjeme. Odložíme si asi 200 g a rozdelíme ich do zaváracích pohárov. Zvyšné maliny nasypeme do nízkej a širokej nádoby, v ktorej ich podlejeme malým množstvom vody, privedieme k varu a rozvaríme.

  2. Rozvarenú zmes precedíme cez jemné plátno a tekutinu opäť privedieme k varu. Postupne pridávame cukor a ďalej varíme. Akonáhle začne zmes tuhnúť, pridáme citrónovú šťavu s levanduľou, zoberieme penu a horúcim rôsolom zalejeme maliny v pohároch. Sterilizujeme približne 10 minút pri 85 °C. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.