Malinový rôsol s levanduľou
Malinový rôsol s levanduľou je číra slasť. V zime si okamžite spomeniete na letné dni, hneď potom ako otvoríte pohár so zaváraninou a privoniate si. Kto rád zavára, túto špecialitu si určite rád pripraví. Dá sa využiť na pečivo, na palacinky alebo do koláča.
Rozpis na 5 pohárov (objem 380 ml)
1700 gmaliny
1000 gželírovací cukor
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
1 PLsušené levanduľové kvety
Postup
Maliny očistíme a umyjeme. Odložíme si asi 200 g a rozdelíme ich do zaváracích pohárov. Zvyšné maliny nasypeme do nízkej a širokej nádoby, v ktorej ich podlejeme malým množstvom vody, privedieme k varu a rozvaríme.
Rozvarenú zmes precedíme cez jemné plátno a tekutinu opäť privedieme k varu. Postupne pridávame cukor a ďalej varíme. Akonáhle začne zmes tuhnúť, pridáme citrónovú šťavu s levanduľou, zoberieme penu a horúcim rôsolom zalejeme maliny v pohároch. Sterilizujeme približne 10 minút pri 85 °C. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre