Mandľový dezert s hruškami

Mandľový dezert s hruškami

Každý, kto má rád hruškové koláče, by mal vyskúšať ako chutí mandľový dezert s hruškami. Takýto dezert si najlepšie vychutnáte so šálkou kávy alebo čaju a hoci ide o tradičnú kombináciu hrušiek a mandlí, zaručene to bude dobrota.

Na nálev

  • 4 kshruška

  • 500 mlvoda (môžeme nahradiť aj bielym vínom)

  • 80 gkrupicový cukor

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

  • 4 guľôčkynové korenie

  • 1 kshviezdička badián

  • 1 kscelá škorica

Na mandľové cesto

  • 40 gmaslo + na vymazanie formy

  • 100 gkrupicový cukor

  • 2 ksvajce

  • 150 ml31 % smotana na šľahanie

  • 100 gjemne mleté mandle alebo mandľová múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 50 ghladká múka

  • 40 gmandľové plátky

  • polohrubá múka na vysypanie formy

Postup

  1. Hrušky olúpeme a pomôckou na tvarovanie guľôčok z ovocia z nich vydlabeme stred so semienkami. V hrnci prevedieme k varu vodu s cukrom, citrónovou šťavou a korením. Vložíme hrušky a krátko povaríme. Doba varenia závisí od zrelosti hrušiek od 3 do 12 minút. Potom hrušky vyberieme, necháme odkvapkať a mierne vychladnúť.

  2. Zmäknuté maslo treme s cukrom a vajcami do peny. Pridáme smotanu, mandle a premiešame. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Zapekaciu formu s rozmermi 22x10 cm vymažeme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Guľatú zapekaciu formu s rozmerom 8 až 10 cm vymažeme tukom a vysypeme polohrubou múkou.

  3. Cesto rozdelíme do zapekacích misiek a vtlačíme do nich hrušky. Posypeme mandľami a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a potom podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.