Marhuľové tvarohové rezy so škoricou
Dezertu, akým sú marhuľové tvarohové rezy so škoricou, nikto neodolá. Je to sladká pochúťka s poriadnou vrstvou smotanového krému a marhuľovým želé na povrchu. Hodí sa nielen na teplé a letné dni. Intenzívna chuť sa vám vryje pod kožu.
Na korpus
5 ksvajcia
1 štipkasoľ
90 gtrstinový cukor
30 gslnečnicový olej
250 ghladká múka
1 PLkukuričný škrob
Na krém
400 gmäkký tučný tvaroh
300 gsyr žervé
200 g33 % smotana na šľahanie
4 PLpráškový cukor
2 ČLmletá škorica
400 gmarhuľový džem
Na polevu
1 plátokželatína
7 PLmarhuľový džem
Postup
Vajcia premiešame so soľou a cukrom, vyšľaháme pevnú penu a postupne primiešame olej. Múku preosejeme so škrobom a stierkou postupne ručne zamiešame múčnu zmes do vaječnej peny.
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C asi 25 minút. Po upečení zakryjeme papierom.
Tvaroh, žervé, smotanu a cukor spoločne vyšľaháme a premiešame so škoricou. Piškótové cesto rozdelíme na 2 diely a spodnú časť potrieme džemom, pridáme korpus a potrieme krémom. Uložíme do chladničky stuhnúť.
Na druhý deň namočíme želatínu do studenej vody. Džem nahrejeme a rozpustíme v ňom napučanú želatínu. Dôkladne rozmiešame a teplú zmes nalejeme na povrch rezov. Uložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre