Marhuľové tvarohové rezy so škoricou

Marhuľové tvarohové rezy so škoricou

Dezertu, akým sú marhuľové tvarohové rezy so škoricou, nikto neodolá. Je to sladká pochúťka s poriadnou vrstvou smotanového krému a marhuľovým želé na povrchu. Hodí sa nielen na teplé a letné dni. Intenzívna chuť sa vám vryje pod kožu.

Na korpus

  • 5 ksvajcia

  • 1 štipkasoľ

  • 90 gtrstinový cukor

  • 30 gslnečnicový olej

  • 250 ghladká múka

  • 1 PLkukuričný škrob

Na krém

  • 400 gmäkký tučný tvaroh

  • 300 gsyr žervé

  • 200 g33 % smotana na šľahanie

  • 4 PLpráškový cukor

  • 2 ČLmletá škorica

  • 400 gmarhuľový džem

Na polevu

  • 1 plátokželatína

  • 7 PLmarhuľový džem

Postup

  1. Vajcia premiešame so soľou a cukrom, vyšľaháme pevnú penu a postupne primiešame olej. Múku preosejeme so škrobom a stierkou postupne ručne zamiešame múčnu zmes do vaječnej peny.

  2. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C asi 25 minút. Po upečení zakryjeme papierom.

  3. Tvaroh, žervé, smotanu a cukor spoločne vyšľaháme a premiešame so škoricou. Piškótové cesto rozdelíme na 2 diely a spodnú časť potrieme džemom, pridáme korpus a potrieme krémom. Uložíme do chladničky stuhnúť.

  4. Na druhý deň namočíme želatínu do studenej vody. Džem nahrejeme a rozpustíme v ňom napučanú želatínu. Dôkladne rozmiešame a teplú zmes nalejeme na povrch rezov. Uložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.