Marhuľový koláč s tvarohom a makom

Marhuľový koláč s tvarohom a makom

Upiecť marhuľový koláč s tvarohom a makom nie je žiaden ťažký oriešok. Hotový koláč s dvomi plnkami však bude perfektnou sladkou bodkou, napríklad po nedeľnom alebo inom sviatočnom obede.

Na korpus

  • 300 ghladká múka

  • 150 gpráškový cukor

  • 1 ksvajce

  • 150 gmaslo

  • 1 štipkasoľ

Na makovú náplň

  • 460 mlplnotučné mlieko

  • 80 gkrupicový cukor

  • 200 gmak mletý

  • 1 PLkukuričný škrob

  • 80 gmleté piškóty

Na tvarohovú náplň

  • 500 gmäkký tvaroh

  • 125 ghrudkovitý tučný tvaroh vo vaničke

  • 30 gvanilkový pudingový prášok

  • 2 ksvajcia

  • 135 gkrupicový cukor

  • 300 gmenšie marhule

Postup

  1. Z múky, cukru, vajca, zmäknutého masla a soli pripravíme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a uložíme na 60 minút odležať do chladničky.

  2. Na makovú náplň nalejeme mlieko do kastróla, pridáme cukor a zmes privedieme k varu. Povaríme do zmäknutia. Uvarený mak preložíme do misky, vmiešame škrob a pomleté piškóty. Necháme vychladnúť. Všetky suroviny na tvarohovú náplň zmiešame a krátko prešľaháme.

  3. Oddýchnuté cesto vyvaľkáme na tenký plát a vyložíme ním dno a boky vymazanej tortovej formy s priemerom 20 cm. Dno naplníme makovou náplňou a na ňu nanesieme tvarohovú náplň.

  4. Uhladíme stierkou a uložíme polovice marhúľ. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 50 až 60 minút do svetlo-zlatej farby. Necháme úplne vychladnúť vo forme a až potom podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.