Marinované kuracie krídla v jogurte
Grilovacie leto je to najchutnejšie leto. Ak vám nerobí problém kedykoľvek rozpáliť gril a pripraviť niečo chutné a chrumkavé, dávame vám do pozornosti marinované kuracie krídelká v jogurte. Sú tak jednoduché, že pripraviť ich potrvá len chvíľku. Akurát budete musieť počkať, aby sa marinovali dostatočne dlho.
Ingrediencie
1000 gkuracie krídla
100 gbiely jogurt
5 strúčikovcesnaku
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
3 ČLkorenie tandori masala
3 ČLkurkuma
1 ksmangold
4 vetvičkyčerstvá mäta
Na dip
200 gbiely jogurt
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1 kslimetka
Postup
Krídelká osolíme, do jogurtu pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie, korenie tandori massala, kurkumu a dobre premiešame. Necháme marinovať, najlepšie cez noc.
Marinované krídelká potom grilujeme asi 15 minút a v priebehu grilovania ich otáčame. Nakoniec pridáme rozkrojený mangold a dopekáme spoločne asi 3 minúty.
Jogurt na dresing dáme do misky, vmiešame limetkovú šťavu, soľ a korenie. Nakoniec pridáme aj nasekanú mätu. Hotové krídelká podávame s mangoldom, jogurtovým dipom a napríklad s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre