Marinované kuracie krídla v jogurte

Marinované kuracie krídla v jogurte

Grilovacie leto je to najchutnejšie leto. Ak vám nerobí problém kedykoľvek rozpáliť gril a pripraviť niečo chutné a chrumkavé, dávame vám do pozornosti marinované kuracie krídelká v jogurte. Sú tak jednoduché, že pripraviť ich potrvá len chvíľku. Akurát budete musieť počkať, aby sa marinovali dostatočne dlho.

Ingrediencie

  • 1000 gkuracie krídla

  • 100 gbiely jogurt

  • 5 strúčikovcesnaku

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 3 ČLkorenie tandori masala

  • 3 ČLkurkuma

  • 1 ksmangold

  • 4 vetvičkyčerstvá mäta

Na dip

  • 200 gbiely jogurt

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 kslimetka

Postup

  1. Krídelká osolíme, do jogurtu pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie, korenie tandori massala, kurkumu a dobre premiešame. Necháme marinovať, najlepšie cez noc.

  2. Marinované krídelká potom grilujeme asi 15 minút a v priebehu grilovania ich otáčame. Nakoniec pridáme rozkrojený mangold a dopekáme spoločne asi 3 minúty.

  3. Jogurt na dresing dáme do misky, vmiešame limetkovú šťavu, soľ a korenie. Nakoniec pridáme aj nasekanú mätu. Hotové krídelká podávame s mangoldom, jogurtovým dipom a napríklad s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.