Mexická fazuľa s maďarskou klobásou
Máte radi pikantné jedlá a zároveň si radi pochutíte na zaujímavo pripravenej klobáse? Mexická fazuľa s maďarskou klobásou je výdatné jedlo, ktoré by ste rozhodne mali vyskúšať.
Ingrediencie
3 PLrastlinný olej
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
2 kspapriková klobása
1 kschilli papričky
2 PLparadajkový pretlak
1 PLmletá červená sladká paprika
400 gčervená fazuľa v náleve
4 ksparadajka
100 gkukurica
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1 hrsťčerstvý koriander
Postup
Najemno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak speníme na rozohriatom oleji, po chvíli pridáme na kolieska nakrájané klobásy, chilly papričku a orestujeme.
Pridáme pretlak, prisypeme papriku, zamiešame a pridáme fazuľu aj s nálevom, pokrájané paradajky, kukuricu a za občasného miešania privedieme k varu. Osolíme, okoreníme a v prípade potreby zriedime trochou vody.
Na miernom ohni potom asi 10 minút povaríme. Pred koncom varenia vmiešame lístky koriandra. Hotovú fazuľu môžeme podávať napríklad s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre