Mexická ryža s mletým mäsom
Aké suroviny si predstavíte ako prvé, keď ide o recept mexickej kuchyne? Pravdepodobne to bude avokádo, paradajky, kukurica, chilli paprička alebo koriander. A presne toto všetko, a ešte aj viac, si môžete dopriať v mexickej ryži s mletým mäsom.
Ingrediencie
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
3 PLrastlinný olej
250 ghovädzie mleté mäso
2 PLmexické korenie
soľ
čerstvo mleté farebné korenie
200 gryža
200 gnasekané sterilizované paradajky
200 gcherry paradajky
1 ksavokádo
100 gčierne olivy
200 gsterilizovaná kukurica
1 hrsťčerstvý koriander
2 kschilli papričky
Postup
Cibuľu a cesnak olúpeme, nakrájame nadrobno a opečieme v hrnci na rozohriatom oleji. Pridáme mäso, mexické korenie, soľ, korenie a pozvoľna opekáme asi 10 minút.
Potom vmiešame prepláchnutú a odkvapkanú ryžu, sterilizované paradajky a zalejeme ich 750 ml vody. Privedieme k varu a za občasného miešania dusíme domäkka asi 20 minút.
Cherry paradajky umyjeme, nakrájame na štvrtiny. Avokádo prepolíme, vyberieme kôstku, vylúpeme dužinu a nakrájame ju na kocky. Olivy prepolíme, kukuricu precedíme, koriander a očistenú chilli papričku nasekáme najemno. Všetko premiešame v hrnci s mäsom krátko pred koncom varu. Nakoniec mexickú ryžu dochutíme soľou. Môžeme podávať so smotanovým dipom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre