Mexická ryža s mletým mäsom

Mexická ryža s mletým mäsom

Aké suroviny si predstavíte ako prvé, keď ide o recept mexickej kuchyne? Pravdepodobne to bude avokádo, paradajky, kukurica, chilli paprička alebo koriander. A presne toto všetko, a ešte aj viac, si môžete dopriať v mexickej ryži s mletým mäsom.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 3 PLrastlinný olej

  • 250 ghovädzie mleté mäso

  • 2 PLmexické korenie

  • soľ

  • čerstvo mleté farebné korenie

  • 200 gryža

  • 200 gnasekané sterilizované paradajky

  • 200 gcherry paradajky

  • 1 ksavokádo

  • 100 gčierne olivy

  • 200 gsterilizovaná kukurica

  • 1 hrsťčerstvý koriander

  • 2 kschilli papričky

Postup

  1. Cibuľu a cesnak olúpeme, nakrájame nadrobno a opečieme v hrnci na rozohriatom oleji. Pridáme mäso, mexické korenie, soľ, korenie a pozvoľna opekáme asi 10 minút.

  2. Potom vmiešame prepláchnutú a odkvapkanú ryžu, sterilizované paradajky a zalejeme ich 750 ml vody. Privedieme k varu a za občasného miešania dusíme domäkka asi 20 minút.

  3. Cherry paradajky umyjeme, nakrájame na štvrtiny. Avokádo prepolíme, vyberieme kôstku, vylúpeme dužinu a nakrájame ju na kocky. Olivy prepolíme, kukuricu precedíme, koriander a očistenú chilli papričku nasekáme najemno. Všetko premiešame v hrnci s mäsom krátko pred koncom varu. Nakoniec mexickú ryžu dochutíme soľou. Môžeme podávať so smotanovým dipom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Mexiko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.