Modré makrónky s ostružinami
Makrónky sú stále na výslní. Ak patríte k ich milovníkom, vyskúšajte si upiecť doma modré makrónky s ostružinami. Sú krehké a jemné s výraznou ovocnou chuťou. Modrá farba samozrejme pochádza z farbiva, ale vyzerá veľmi elegantne. Príprava je prekvapivo jednoduchá, veríme, že sa vám vydaria podľa predstáv.
Na makrónky
110 gbielky
150 gmandľová múka
150 gpráškový cukor
modré potravinárske farbivo podľa potreby
150 gkrupicový cukor
Na krém
130 gmaslo
100 gkondenzované mlieko
ostružinový džem na plnenie
ostružiny na ozdobenie
Postup
Vajcia oddelíme na bielky a žĺtky. V miske potom zmiešame preosiatu mandľovú múku, práškový cukor a polovicu bielkov.
Cesto zamiešame a potom do neho dôkladne zapracujeme modré farbivo. Zvyšné bielky vyšľaháme na pevný sneh.
V hrnci zmiešame krupicový cukor, 50 ml vody a varíme bez rozmiešania do teploty 118 °C. Potom rozvar vlejeme do ušľahaných bielkov a vyšľaháme do lesklej peny.
Sneh opatrne vmiešame do mandľovej zmesi a potom cesto na makrónky naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou.
Hotové cesto nastriekame na silikónovú podložku, plechom buchneme niekoľkokrát o stôl a pečieme vo vyhriatej rúre pri 145 °C asi 15 minút. Necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme do svetlej peny a pomaly vmiešame kondenzované mlieko. Krém dáme do vrecka a nastriekame ho na makrónky. Pridáme džem a ostružiny a priklopíme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre