Modré makrónky s ostružinami

Modré makrónky s ostružinami

Makrónky sú stále na výslní. Ak patríte k ich milovníkom, vyskúšajte si upiecť doma modré makrónky s ostružinami. Sú krehké a jemné s výraznou ovocnou chuťou. Modrá farba samozrejme pochádza z farbiva, ale vyzerá veľmi elegantne. Príprava je prekvapivo jednoduchá, veríme, že sa vám vydaria podľa predstáv.

Na makrónky

  • 110 gbielky

  • 150 gmandľová múka

  • 150 gpráškový cukor

  • modré potravinárske farbivo podľa potreby

  • 150 gkrupicový cukor

Na krém

  • 130 gmaslo

  • 100 gkondenzované mlieko

  • ostružinový džem na plnenie

  • ostružiny na ozdobenie

Postup

  1. Vajcia oddelíme na bielky a žĺtky. V miske potom zmiešame preosiatu mandľovú múku, práškový cukor a polovicu bielkov.

  2. Cesto zamiešame a potom do neho dôkladne zapracujeme modré farbivo. Zvyšné bielky vyšľaháme na pevný sneh.

  3. V hrnci zmiešame krupicový cukor, 50 ml vody a varíme bez rozmiešania do teploty 118 °C. Potom rozvar vlejeme do ušľahaných bielkov a vyšľaháme do lesklej peny.

  4. Sneh opatrne vmiešame do mandľovej zmesi a potom cesto na makrónky naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou.

  5. Hotové cesto nastriekame na silikónovú podložku, plechom buchneme niekoľkokrát o stôl a pečieme vo vyhriatej rúre pri 145 °C asi 15 minút. Necháme vychladnúť.

  6. Zmäknuté maslo vyšľaháme do svetlej peny a pomaly vmiešame kondenzované mlieko. Krém dáme do vrecka a nastriekame ho na makrónky. Pridáme džem a ostružiny a priklopíme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Koláče
Bezlepkové jedlá
Francúzsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.