Aký spôsob prípravy mrkvy máte najradšej? S pokojným svedomím vám totiž môžeme odporúčať morčací steak s glazovanou mrkvou v slanine. Možno ste ju v tejto podobe ešte nejedli a rozhodne by vám táto skúsenosť nemala chýbať. Glazovaná mrkva je zároveň zamatovo jemná vo vnútri a na povrchu neodolateľne chrumkavá. Morčacie steaky sú pre ňu tou najlepšou spoločnosťou.
600 gmorčacie prsia
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)
1 PLrastlinný olej
30 gmaslo
2 strúčikycesnaku
200 mlsmotana na varenie izbovej teploty
1 PLdijonska horčica
20 ksmrkva
20 ksplátková slanina
80 mljavorový sirup alebo med
20 gnasekaná petržlenová vňať
Mäso nakrájame na plátky, z oboch strán osolíme a okoreníme, posypeme tymiánovými lístkami. Na panvici nahrejeme olej s maslom a steaky opečieme z oboch strán spolu s rozmačkanými strúčikmi cesnaku. Hotové mäso dáme na bok a na panvicu vlejeme smotanu. Vymiešame ju s horčicou a varíme asi 2 minúty. Vrátime mäso a krátko prehrejeme.
Mrkvy zabalíme do slaniny. Uložíme ich na plech a pečieme ich pri 200 °C asi 20 až 30 minút. V polovici času pečenia pokvapkáme javorovým sirupom.
Mrkvy posypeme petržlenovou vňaťou a podávame spolu s mäsom, pokvapkáme vypečenou šťavou. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.