Morčací steak s glazovanou mrkvou v slanine

Morčací steak s glazovanou mrkvou v slanine

Aký spôsob prípravy mrkvy máte najradšej? S pokojným svedomím vám totiž môžeme odporúčať morčací steak s glazovanou mrkvou v slanine. Možno ste ju v tejto podobe ešte nejedli a rozhodne by vám táto skúsenosť nemala chýbať. Glazovaná mrkva je zároveň zamatovo jemná vo vnútri a na povrchu neodolateľne chrumkavá. Morčacie steaky sú pre ňu tou najlepšou spoločnosťou.

Na prípravu mäsa

  • 600 gmorčacie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)

  • 1 PLrastlinný olej

  • 30 gmaslo

  • 2 strúčikycesnaku

  • 200 mlsmotana na varenie izbovej teploty

  • 1 PLdijonska horčica

Na glazovanú mrkvu

  • 20 ksmrkva

  • 20 ksplátková slanina

  • 80 mljavorový sirup alebo med

  • 20 gnasekaná petržlenová vňať

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky, z oboch strán osolíme a okoreníme, posypeme tymiánovými lístkami. Na panvici nahrejeme olej s maslom a steaky opečieme z oboch strán spolu s rozmačkanými strúčikmi cesnaku. Hotové mäso dáme na bok a na panvicu vlejeme smotanu. Vymiešame ju s horčicou a varíme asi 2 minúty. Vrátime mäso a krátko prehrejeme.

  2. Mrkvy zabalíme do slaniny. Uložíme ich na plech a pečieme ich pri 200 °C asi 20 až 30 minút. V polovici času pečenia pokvapkáme javorovým sirupom.

  3. Mrkvy posypeme petržlenovou vňaťou a podávame spolu s mäsom, pokvapkáme vypečenou šťavou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.