Morčacia roláda s klobásovou plnkou

Morčacia roláda s klobásovou plnkou

Nebudeme zahmlievať, pripraviť morčaciu roládu s klobásovou plnkou bude vyžadovať istú úroveň kuchárskych zručností. No nie je to zasa až tak zložitý recept, aby sme vás hneď aj odradili od jeho prípravy. Jednoducho, bude vyžadovať trpezlivosť a nasledovanie receptu krok za krokom. Výsledok však bude nielen chutný, ale aj skvele vyzerajúci.

Na morčaciu roládu

  • 1000 gmorčacie prsia

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

Na klobásovú plnku

  • 150 gčerstvá klobása salsiccia

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 ksjablko

  • 1 hrsťšalvia

  • 1 PLrozmarín

  • 1 ksžĺtok

  • 1/2 ČLmleté nové korenie

  • 1 ČLfeniklové semienka

  • 100 gstrúhanka

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 2 kscibuľa

  • 60 gmaslo

Na cuketovú zmes

  • 3 kscuketa

  • 1 a 1/2 PLolivový olej

  • rímska mletá rasca podľa chuti

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 200 guvarený cícer

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

Na dresing

  • 3 PLolivový olej

  • 2 PLcitrónová šťava

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 PLoregano nakrájané nadrobno

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

Na dokončenie

  • 1 PLhladká múka

  • 300 mlkurací vývar

  • 100 mlbiele víno

  • 1 hrsťrukola

Postup

  1. Mäso očistíme a rozrežeme na plát. Prikryjeme potravinovou fóliou, zľahka ho naklepeme, osolíme a okoreníme. Klobásky vytlačíme z črievok a zmiešame ich s nakrájanou cibuľkou.

  2. Pridáme nakrájané jablko, nasekané bylinky, žĺtok, korenie, semienka a strúhanku. Osolíme a okoreníme. Plnku nanesieme lyžicou na mäso a zrolujeme. Zviažeme pevne špagátom.

  3. Cibuľu nakrájame na kolieska, poukladáme ju na dno pekáča spoločne s bylinkami. Mäso vložíme do pekáča, pridáme maslo a pečieme pri 200 °C asi 30 minút.

  4. Podlejeme ho vodou a dopekáme 20 minút. Hotové mäso necháme odpočívať. Cukety nakrájame, dáme do misy, pokvapkáme olejom a posypeme rascou. Osolíme, okoreníme a zmiešame s cícerom.

  5. Zmes rozložíme na plech a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pečieme pri 190 °C asi 20 minút. Olej zmiešame s citrónovou šťavou, pridáme prelisovaný cesnak, oregano, soľ a korenie.

  6. Výpek z mäsa zaprášime múkou, prilejeme vývar, víno a privedieme k varu. Varíme asi 10 minút. Mäso bez špagátu potom vrátime do omáčky. Podávame s rukolou a preliate dresingom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.