Morčacia roláda s klobásovou plnkou
Nebudeme zahmlievať, pripraviť morčaciu roládu s klobásovou plnkou bude vyžadovať istú úroveň kuchárskych zručností. No nie je to zasa až tak zložitý recept, aby sme vás hneď aj odradili od jeho prípravy. Jednoducho, bude vyžadovať trpezlivosť a nasledovanie receptu krok za krokom. Výsledok však bude nielen chutný, ale aj skvele vyzerajúci.
Na morčaciu roládu
1000 gmorčacie prsia
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
Na klobásovú plnku
150 gčerstvá klobása salsiccia
1 ksčervená cibuľa
1 ksjablko
1 hrsťšalvia
1 PLrozmarín
1 ksžĺtok
1/2 ČLmleté nové korenie
1 ČLfeniklové semienka
100 gstrúhanka
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
2 kscibuľa
60 gmaslo
Na cuketovú zmes
3 kscuketa
1 a 1/2 PLolivový olej
rímska mletá rasca podľa chuti
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
200 guvarený cícer
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
Na dresing
3 PLolivový olej
2 PLcitrónová šťava
2 strúčikycesnaku
1 PLoregano nakrájané nadrobno
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Na dokončenie
1 PLhladká múka
300 mlkurací vývar
100 mlbiele víno
1 hrsťrukola
Postup
Mäso očistíme a rozrežeme na plát. Prikryjeme potravinovou fóliou, zľahka ho naklepeme, osolíme a okoreníme. Klobásky vytlačíme z črievok a zmiešame ich s nakrájanou cibuľkou.
Pridáme nakrájané jablko, nasekané bylinky, žĺtok, korenie, semienka a strúhanku. Osolíme a okoreníme. Plnku nanesieme lyžicou na mäso a zrolujeme. Zviažeme pevne špagátom.
Cibuľu nakrájame na kolieska, poukladáme ju na dno pekáča spoločne s bylinkami. Mäso vložíme do pekáča, pridáme maslo a pečieme pri 200 °C asi 30 minút.
Podlejeme ho vodou a dopekáme 20 minút. Hotové mäso necháme odpočívať. Cukety nakrájame, dáme do misy, pokvapkáme olejom a posypeme rascou. Osolíme, okoreníme a zmiešame s cícerom.
Zmes rozložíme na plech a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pečieme pri 190 °C asi 20 minút. Olej zmiešame s citrónovou šťavou, pridáme prelisovaný cesnak, oregano, soľ a korenie.
Výpek z mäsa zaprášime múkou, prilejeme vývar, víno a privedieme k varu. Varíme asi 10 minút. Mäso bez špagátu potom vrátime do omáčky. Podávame s rukolou a preliate dresingom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre