Morčacia roláda so šampiňónmi v lístkovom ceste

Morčacia roláda so šampiňónmi v lístkovom ceste

Máte radi trochu tajomné recepty s prekvapením? Tak pripravte morčaciu roládu so šampiňónmi v lístkovom ceste. Keď ju ešte nepokrájanú donesiete na stôl, ostatní členovia rodiny môžu hádať, čo sa pod lístkovým cestom nachádza. Jedno je isté, všetci si ju vychutnáte najlepšie za jedným stolom.

Ingrediencie

  • 250 gšampiňóny

  • 50 gmaslo

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 5 vetvičiekčerstvý tymián + na ozdobenie

  • 400 glístkové cesto

  • 800 gmorčacie prsia

  • 1 ksvajce na potretie

Postup

  1. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Orestujeme ich na panvici na masle. Pridáme soľ, korenie, lístky tymiánu a premiešame.

  2. Cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 3 mm. Rozotrieme naň vychladnutú šampiňónovú zmes. Na huby položíme osolené a okorenené morčacie prsia. Zarolujeme do rolády a preložíme ju na plech a papierom na pečenie.

  3. Celé potrieme rozšľahaným vajcom. Ľahko prepichneme vidličkou, posypeme soľou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút. Ozdobíme tymiánom a môžeme podávať napríklad so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.