Morčacia roláda so šampiňónmi v lístkovom ceste
Máte radi trochu tajomné recepty s prekvapením? Tak pripravte morčaciu roládu so šampiňónmi v lístkovom ceste. Keď ju ešte nepokrájanú donesiete na stôl, ostatní členovia rodiny môžu hádať, čo sa pod lístkovým cestom nachádza. Jedno je isté, všetci si ju vychutnáte najlepšie za jedným stolom.
Ingrediencie
250 gšampiňóny
50 gmaslo
soľ
mleté čierne korenie
5 vetvičiekčerstvý tymián + na ozdobenie
400 glístkové cesto
800 gmorčacie prsia
1 ksvajce na potretie
Postup
Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Orestujeme ich na panvici na masle. Pridáme soľ, korenie, lístky tymiánu a premiešame.
Cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 3 mm. Rozotrieme naň vychladnutú šampiňónovú zmes. Na huby položíme osolené a okorenené morčacie prsia. Zarolujeme do rolády a preložíme ju na plech a papierom na pečenie.
Celé potrieme rozšľahaným vajcom. Ľahko prepichneme vidličkou, posypeme soľou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút. Ozdobíme tymiánom a môžeme podávať napríklad so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre