Morčacie mäso na paprike s gnocchi

Morčacie mäso na paprike s gnocchi

Mäso na paprike je overená kombinácia, ale stále je čo vylepšovať. Aj preto môžete napríklad uvariť morčacie mäso na paprike a ako prílohu podávať zemiakové gnocchi. Pokiaľ máte radi mäso so šťavou, táto verzia vám iste pohladí chuťové bunky.

Ingrediencie

  • 100 gmaslo

  • 1 kscibuľa

  • 400 gmorčacie mäso

  • 1 ksčervená paprika

  • 2 PLmletá červená sladká paprika

  • 100 ghladká múka

  • 800 mlhydinový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 200 mlsmotana na šľahanie

  • 500 gzemiakové gnocchi

  • 3 vetvičkyčerstvý tymián

Postup

  1. V hrnci orestujeme na masle najemno nakrájanú cibuľu. Opekáme, pokým nezačne ľahko hnednúť. Pridáme morčacie mäso a opečieme sprudka do zlatista. Potom pridáme na kúsky pokrájanú červenú papriku a krátko zarestujeme. Prisypeme mletú papriku a necháme ju rozvoňať. Mäso vyberieme a pridáme múku, ktorú pár minút restujeme.

  2. Prilejeme trochu studeného vývaru a poriadne rozmiešame. Keď je zásmažka premiešaná, prilejeme aj zvyšný vývar. Osolíme a okoreníme. Vrátime späť mäso a varíme asi 20 minút. Následne mäso opäť vyberieme.

  3. Omáčku rozmixujeme do hladka. Vmiešame smotanu izbovej teploty, na kúsky nakrájané morčacie mäso a prehrievame 5 minút na strednú teplotu. Podávame napríklad so zemiakovými gnocchi, ktoré si uvaríme vo vriacej osolenej vode a ozdobíme tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.