Morčacie mäso na paprike s gnocchi
Mäso na paprike je overená kombinácia, ale stále je čo vylepšovať. Aj preto môžete napríklad uvariť morčacie mäso na paprike a ako prílohu podávať zemiakové gnocchi. Pokiaľ máte radi mäso so šťavou, táto verzia vám iste pohladí chuťové bunky.
Ingrediencie
100 gmaslo
1 kscibuľa
400 gmorčacie mäso
1 ksčervená paprika
2 PLmletá červená sladká paprika
100 ghladká múka
800 mlhydinový vývar
soľ
mleté čierne korenie
200 mlsmotana na šľahanie
500 gzemiakové gnocchi
3 vetvičkyčerstvý tymián
Postup
V hrnci orestujeme na masle najemno nakrájanú cibuľu. Opekáme, pokým nezačne ľahko hnednúť. Pridáme morčacie mäso a opečieme sprudka do zlatista. Potom pridáme na kúsky pokrájanú červenú papriku a krátko zarestujeme. Prisypeme mletú papriku a necháme ju rozvoňať. Mäso vyberieme a pridáme múku, ktorú pár minút restujeme.
Prilejeme trochu studeného vývaru a poriadne rozmiešame. Keď je zásmažka premiešaná, prilejeme aj zvyšný vývar. Osolíme a okoreníme. Vrátime späť mäso a varíme asi 20 minút. Následne mäso opäť vyberieme.
Omáčku rozmixujeme do hladka. Vmiešame smotanu izbovej teploty, na kúsky nakrájané morčacie mäso a prehrievame 5 minút na strednú teplotu. Podávame napríklad so zemiakovými gnocchi, ktoré si uvaríme vo vriacej osolenej vode a ozdobíme tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre