Morčacie prsia s omáčkou z nivy a orechov

Morčacie prsia s omáčkou z nivy a orechov

Morčacie prsia s omáčkou z nivy a orechov sú jedlom, na ktorom si pochutí celá rodina. Pripravíte ho bez komplikácií a bez špeciálnych surovín či pomôcok. Jednoducho, je to základ našej tradičnej kuchyne, ktorý podávame s voňavou omáčkou a hranolkami.

Ingrediencie

  • 500 gmorčacie prsia

  • soľ podľa chuti

  • 4 PLrastlinný olej

  • 1 PLsladké mleté chilli korenie

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 PLmleté korenie na steaky

Na omáčku

  • 1 PLmaslo

  • 1 PLhorčica

  • hladká múka na zaprášenie

  • 100 mlmlieko

  • 250 mlsmotana na varenie

  • 150 gsyr niva

  • 1 hrsťvlašské orechy

  • 1 hrsťnelúpané mandle

  • soľ podľa chuti

  • mleté biele korenie podľa chuti

Postup

  1. Umyté a osušené mäso prekrojíme na 2 tenšie plátky. Naklepeme ich, osolíme a naložíme do 3 lyžíc oleja zmiešaného s korením na asi 60 minút.

  2. Marinované mäso potom opečieme z každej strany asi 3 minúty na rozpálenej zvyšnej 1 lyžici oleja. Hotové vyberieme a uchovávame v teple.

  3. Do výpeku pridáme maslo, horčicu, zaprášime múkou, zalejeme mliekom so smotanou a primiešame rozdrobenú nivu. Necháme ju pozvoľna rozpustiť, prisypeme časť orechov a 3 minúty povaríme. Nakoniec dochutíme soľou, koreníme, hotové posypeme zvyšnými orechmi a môžeme podávať napríklad s hranolkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.