Morčacie prsia s omáčkou z nivy a orechov
Morčacie prsia s omáčkou z nivy a orechov sú jedlom, na ktorom si pochutí celá rodina. Pripravíte ho bez komplikácií a bez špeciálnych surovín či pomôcok. Jednoducho, je to základ našej tradičnej kuchyne, ktorý podávame s voňavou omáčkou a hranolkami.
Ingrediencie
500 gmorčacie prsia
soľ podľa chuti
4 PLrastlinný olej
1 PLsladké mleté chilli korenie
mleté čierne korenie podľa chuti
1 PLmleté korenie na steaky
Na omáčku
1 PLmaslo
1 PLhorčica
hladká múka na zaprášenie
100 mlmlieko
250 mlsmotana na varenie
150 gsyr niva
1 hrsťvlašské orechy
1 hrsťnelúpané mandle
soľ podľa chuti
mleté biele korenie podľa chuti
Postup
Umyté a osušené mäso prekrojíme na 2 tenšie plátky. Naklepeme ich, osolíme a naložíme do 3 lyžíc oleja zmiešaného s korením na asi 60 minút.
Marinované mäso potom opečieme z každej strany asi 3 minúty na rozpálenej zvyšnej 1 lyžici oleja. Hotové vyberieme a uchovávame v teple.
Do výpeku pridáme maslo, horčicu, zaprášime múkou, zalejeme mliekom so smotanou a primiešame rozdrobenú nivu. Necháme ju pozvoľna rozpustiť, prisypeme časť orechov a 3 minúty povaríme. Nakoniec dochutíme soľou, koreníme, hotové posypeme zvyšnými orechmi a môžeme podávať napríklad s hranolkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre