Morčacie stehná pečené na šalvii
Možno to bude chcieť trocha cviku dobre naplniť mäso pod kožou, ale pečené morčacie stehná na šalvii vám to vo výsledku vrátia niekoľkonásobne. Vďaka tomu bude ich mäsko šťavnatejšie a koža naopak chrumkavejšia. Ak si chcete dopriať príjemnú maslovo-šalviovú chuť, tento recept je určený práve vám.
Ingrediencie
2 ksmorčacie stehná
1 ČLsoľ
75 gmaslo
1/2 hrsťšalvia
3 ksšalotka rozkrojená na polovice
1 ksbio citrón
300 mlhydinový vývar
Postup
Morčacie spodné stehná osolíme a soľ zľahka vmasírujeme do kože. Približne 30 g studeného masla pokrájame na malé hranolčeky. Kožu stehien ľahko narežeme a maslo spolu s pár lístkami šalvie vtlačíme pod kožu. Stehná vložíme do pekáča, pridáme na kúsky nakrájané zvyšné maslo a na kolieska nakrájaný citrón. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C.
Keď začnú stehná zľahka hnednúť (približne po 25 minútach), podlejeme ich hydinovým vývarom alebo vodou. Pridáme zvyšné lístky šalvie a teplotu znížime na 160 °C. Za občasného polievania výpekom pečieme ďalších asi 75 minút. Hotové stehná podávame napríklad s popučenými zemiakmi alebo čerstvým pečivom a preliate voňavým výpekom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre