Mrazená smotanová torta s ovocím
Fantastická mrazená smotanová torta s ovocím vyzerá skvele a chutí ešte lepšie. Jej tenké cesto je pokryté smotanovou plnkou, ktorá po zmrazení dokonale nahrádza zmrzlinu. K tomu pridajte ešte maliny, alebo iné ovocie, a máte letný dezert na horúce dni a večery ako stvorený.
Na korpus
2 ksvajcia
80 gkrupicový cukor
1 PLslnečnicový olej
50 ghladká múka
1 PLkakao
1/2 ČLkypriaci prášok do pečiva
Na náplň
10 gprášková želatína
60 mlvoda
250 gpolotučný tvaroh
100 gpráškový cukor
250 mlsmotana na šľahanie
50 gmaliny na ozdobenie
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny a potom prilejeme olej. Múku preosejeme s kakaom a kypriacim práškom a stierkou opatrne vmiešame do vaječnej peny.
Zmes nalejeme do formy s priemerom 24 cm a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Tvaroh vyšľaháme s cukrom a smotanou do polotuha.
Časť náplne odoberieme. Želatínu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom alebo v mikrovlnke a vmiešame do náplne. Potom ihneď vmiešame aj odloženú časť a na záver pridáme roztlačené maliny.
Hmotu nalejeme do silikónovej formy na bábovku s priemerom 24 cm. Necháme zmraziť cez noc v mrazničke. Potom tortu vyklopíme na upečený korpus, necháme mierne povoliť a podávame s čerstvým ovocím. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre