Mrazená smotanová torta s ovocím

Mrazená smotanová torta s ovocím

Fantastická mrazená smotanová torta s ovocím vyzerá skvele a chutí ešte lepšie. Jej tenké cesto je pokryté smotanovou plnkou, ktorá po zmrazení dokonale nahrádza zmrzlinu. K tomu pridajte ešte maliny, alebo iné ovocie, a máte letný dezert na horúce dni a večery ako stvorený.

Na korpus

  • 2 ksvajcia

  • 80 gkrupicový cukor

  • 1 PLslnečnicový olej

  • 50 ghladká múka

  • 1 PLkakao

  • 1/2 ČLkypriaci prášok do pečiva

Na náplň

  • 10 gprášková želatína

  • 60 mlvoda

  • 250 gpolotučný tvaroh

  • 100 gpráškový cukor

  • 250 mlsmotana na šľahanie

  • 50 gmaliny na ozdobenie

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny a potom prilejeme olej. Múku preosejeme s kakaom a kypriacim práškom a stierkou opatrne vmiešame do vaječnej peny.

  2. Zmes nalejeme do formy s priemerom 24 cm a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

  3. Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Tvaroh vyšľaháme s cukrom a smotanou do polotuha.

  4. Časť náplne odoberieme. Želatínu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom alebo v mikrovlnke a vmiešame do náplne. Potom ihneď vmiešame aj odloženú časť a na záver pridáme roztlačené maliny.

  5. Hmotu nalejeme do silikónovej formy na bábovku s priemerom 24 cm. Necháme zmraziť cez noc v mrazničke. Potom tortu vyklopíme na upečený korpus, necháme mierne povoliť a podávame s čerstvým ovocím. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.