Mrkvová roláda s medvedím cesnakom

Mrkvová roláda s medvedím cesnakom

Jarná sviežosť a sezónne suroviny sú zaručené. Mrkvová roláda s medvedím cesnakom sa hodí na každú príležitosť a môžete si ju aj zobrať napríklad na piknik. Len by mala byť dobre vychladená, aby si udržala svoj tvar.

Ingrediencie

  • 300 gmrkva

  • 3 ksvajcia

  • 4 PLhladká múka

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 100 gmaslo + na vymazanie plechu

  • 200 gsmotanový syr

  • 100 gčerstvá pažítka

  • 2 hrsťmedvedí cesnak

  • reďkvičky

  • čerstvé klíčky

Postup

  1. Mrkvu olúpeme, nastrúhame nahrubo a dáme do misky. Primiešame vajcia, hladkú múku, soľ a korenie.

  2. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme maslom. Cesto rovnomerne rozotrieme a pečieme pri 160 °C asi 15 minút. Upečený plát opatrne odlepíme od papiera a necháme vychladnúť.

  3. Maslo osolíme a vyšľaháme do peny. Primiešame smotanový syr, nadrobno nakrájanú pažítku a ochutíme korením. Plát preložíme na potravinovú fóliu a potrieme náplňou.

  4. Navrch porozkladáme medvedí cesnak, pomocou fólie zarolujeme a odložíme do chladničky stuhnút. Roládu podávame s reďkvičkami a s čerstvými klíčkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.