Mrkvová roláda s medvedím cesnakom
Jarná sviežosť a sezónne suroviny sú zaručené. Mrkvová roláda s medvedím cesnakom sa hodí na každú príležitosť a môžete si ju aj zobrať napríklad na piknik. Len by mala byť dobre vychladená, aby si udržala svoj tvar.
Ingrediencie
300 gmrkva
3 ksvajcia
4 PLhladká múka
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
100 gmaslo + na vymazanie plechu
200 gsmotanový syr
100 gčerstvá pažítka
2 hrsťmedvedí cesnak
reďkvičky
čerstvé klíčky
Postup
Mrkvu olúpeme, nastrúhame nahrubo a dáme do misky. Primiešame vajcia, hladkú múku, soľ a korenie.
Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme maslom. Cesto rovnomerne rozotrieme a pečieme pri 160 °C asi 15 minút. Upečený plát opatrne odlepíme od papiera a necháme vychladnúť.
Maslo osolíme a vyšľaháme do peny. Primiešame smotanový syr, nadrobno nakrájanú pažítku a ochutíme korením. Plát preložíme na potravinovú fóliu a potrieme náplňou.
Navrch porozkladáme medvedí cesnak, pomocou fólie zarolujeme a odložíme do chladničky stuhnút. Roládu podávame s reďkvičkami a s čerstvými klíčkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre