Mrkvová torta s pekanovými orechmi
Máte doma dostatok mrkvy a chceli by ste z nej pripraviť aj niečo sladké pod zub? Tentokrát zabudnite na tradičné mrkvové šatôčky a nalaďte sa na vyššiu úroveň cukrárskeho umenia. Mrkvová torta s pekanovými orechmi vás poteší sladkou chuťou a smotanovo-vanilkovým krémom. Je iná, než mrkvové torty, ktoré bežne poznáte, tak si ju upečte, aby ste zistili jej tajomstvo.
Na korpus
3 ksvajcia
120 gtrstinový cukor
90 grastlinný olej
120 ghladká ryžová múka
105 gmandľová múka
2 ČLkypriaci prášok do pečiva
1 a 1/2 ČLmletá škorica
3 PL100 %-né orechové maslo z pekanových alebo vlašských orechov
240 gjemne nastrúhaná mrkva
1 hrsťnahrubo nasekané pekanové orechy
Na krém
100 gzmäknuté maslo
80 gpráškový cukor
1 ČLvanilkový extrakt
250 gkrémový syr
250 gmascarpone
Na dokončenie
pekanové orechy
opražené kokosové chipsy
Postup
Rúru predhrejeme na 180 °C a tortovú formu s priemerom 18 cm vystlanej papierom na pečenie. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom pomaly zašľaháme olej. Vmiešame obe múky zmiešané s práškom a škoricou, následne primiešame orieškové maslo, strúhanú mrkvu a nasekané orechy.
Cesto dobre premiešame a vlejeme do pripravenej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Potom necháme vychladnúť a vyberieme z formy. Jedenkrát vodorovne prekrojíme. Na krém vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a vanilkovým extraktom do peny.
Potom do neho po častiach zašľaháme krémový syr a mascarpone. Polovicu krému natrieme na pláty a zvyšným krémom tortu potrieme zo všetkých strán a uhladíme stierkou. Môžeme ešte ozdobiť polovicami pekanových orechov a opraženými kokosovými chipsami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre