Mrkvová torta s pekanovými orechmi

Mrkvová torta s pekanovými orechmi

Máte doma dostatok mrkvy a chceli by ste z nej pripraviť aj niečo sladké pod zub? Tentokrát zabudnite na tradičné mrkvové šatôčky a nalaďte sa na vyššiu úroveň cukrárskeho umenia. Mrkvová torta s pekanovými orechmi vás poteší sladkou chuťou a smotanovo-vanilkovým krémom. Je iná, než mrkvové torty, ktoré bežne poznáte, tak si ju upečte, aby ste zistili jej tajomstvo.

Na korpus

  • 3 ksvajcia

  • 120 gtrstinový cukor

  • 90 grastlinný olej

  • 120 ghladká ryžová múka

  • 105 gmandľová múka

  • 2 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 1 a 1/2 ČLmletá škorica

  • 3 PL100 %-né orechové maslo z pekanových alebo vlašských orechov

  • 240 gjemne nastrúhaná mrkva

  • 1 hrsťnahrubo nasekané pekanové orechy

Na krém

  • 100 gzmäknuté maslo

  • 80 gpráškový cukor

  • 1 ČLvanilkový extrakt

  • 250 gkrémový syr

  • 250 gmascarpone

Na dokončenie

  • pekanové orechy

  • opražené kokosové chipsy

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C a tortovú formu s priemerom 18 cm vystlanej papierom na pečenie. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom pomaly zašľaháme olej. Vmiešame obe múky zmiešané s práškom a škoricou, následne primiešame orieškové maslo, strúhanú mrkvu a nasekané orechy.

  2. Cesto dobre premiešame a vlejeme do pripravenej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Potom necháme vychladnúť a vyberieme z formy. Jedenkrát vodorovne prekrojíme. Na krém vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a vanilkovým extraktom do peny.

  3. Potom do neho po častiach zašľaháme krémový syr a mascarpone. Polovicu krému natrieme na pláty a zvyšným krémom tortu potrieme zo všetkých strán a uhladíme stierkou. Môžeme ešte ozdobiť polovicami pekanových orechov a opraženými kokosovými chipsami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.