Mrkvovo-šošovicová polievka s údeným mäsom je presne ten typ polievky, ktorý hladošom pripravíte takmer na počkanie. Hlavnými ingredienciami sú mrkva a šošovica, ktoré ozdobíte orestovaným mäsom. Také jednoduché.
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
300 gmrkva
3 PLslnečnicový olej
600 mlzeleninový vývar
250 gčervená šošovica
250 gúdené mäso nakrájané na menšie kocky
mrkvová vňať na ozdobenie
Cibuľu s cesnakom nakrájame na jemno. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubo. Vo veľkom hrnci zohrejeme 2 lyžice oleja a všetko na ňom orestujeme.
Zalejeme vývarom, prisypeme šošovicu a varíme do mäkka. Podľa potreby zriedime vodou.
Údené mäso orestujeme na panvici na lyžici oleja. Polievka podávame posypanú orestovaným údeným mäsom, ozdobíme vňaťou a servírujeme s pečivom. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.