Mrkvovo-šošovicová polievka s údeným mäsom

Mrkvovo-šošovicová polievka s údeným mäsom

Mrkvovo-šošovicová polievka s údeným mäsom je presne ten typ polievky, ktorý hladošom pripravíte takmer na počkanie. Hlavnými ingredienciami sú mrkva a šošovica, ktoré ozdobíte orestovaným mäsom. Také jednoduché.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 300 gmrkva

  • 3 PLslnečnicový olej

  • 600 mlzeleninový vývar

  • 250 gčervená šošovica

  • 250 gúdené mäso nakrájané na menšie kocky

  • mrkvová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Cibuľu s cesnakom nakrájame na jemno. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubo. Vo veľkom hrnci zohrejeme 2 lyžice oleja a všetko na ňom orestujeme.

  2. Zalejeme vývarom, prisypeme šošovicu a varíme do mäkka. Podľa potreby zriedime vodou.

  3. Údené mäso orestujeme na panvici na lyžici oleja. Polievka podávame posypanú orestovaným údeným mäsom, ozdobíme vňaťou a servírujeme s pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.