Nadýchaná čokoládová roláda bez laktózy
Pri pečení sladkých dobrôt chceme vždy ukázať majstrovstvo skvelej chute. O niečo väčšia výzva to býva vtedy, ak pečieme pre niekoho s potravinovou intoleranciou. Pre tých, ktorým prekáža laktóza, však máme skvelý tip. Nadýchaná čokoládová roláda bez laktózy je tým najlepším osladením bežného dňa. Vyskúšajte, jej chuť je svieža a zároveň výrazne čokoládová.
Na korpus
3 ksvajcia
80 gkrupicový cukor
80 ghladká múka
10 gkakao
Na náplň
250 gmäkký tvaroh bez laktózy
1 balenievanilkový cukor
50 gpráškový cukor
100 gkokosový olej
Na dokončenie
30 gtmavá tuková kakaová poleva
30 gmliečna tuková kakaová poleva
cukrový mak na ozdobenie
Postup
Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do hustej peny. Potom obe hmoty ľahko spojíme a vmiešame preosiatu múku s kakaom. Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút.
Po upečení necháme vychladnúť na papieri, ktorý potom opatrne odstránime. Korpus rozkrojíme po kratšej strane na dva diely. Každý diel korpusu preložíme na čistý papier na pečenie.
Tvaroh zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom, necháme pri izbovej teplote odležať asi 10 minút. Potom vmiešame rozpustený kokosový tuk a všetko vyšľaháme na hladký krém.
Krém rozdelíme na dva diely a rozotrieme na dva korpusy. Pomocou papiera stočíme do rolády. Rolády zabalíme do papiera a vložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ich na povrchu prestriekame rozpustenou tmavou polevou a mliečnou polevou. Kým polevy stuhnú, posypeme cukrovým makom. Necháme stuhnúť a nakrájame na porcie. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre