Nakladaná niva s orechmi a brusnicami

Nakladaná niva s orechmi a brusnicami

Na niektoré pochúťky si treba chvíľu počkať. To je prípad aj nakladanej nivy s orechmi a brusnicami. Bude to síce trvať 2 dni, ale vďaka tomu získa niva intenzívnejšiu chuť a bude ešte výraznejšia aj na šalátových listov s jablkom.

Ingrediencie

  • 250 gsyr niva

  • 60 gsušené brusnice

  • 50 gvlašské orechy

  • 5 vetvičiekčerstvý tymián

  • 300 mlslnečnicový olej

K podávaniu

  • 100 grukola

  • 1 ksveľké jablko

  • 2 PLnahrubo nasekané listy stonkový zeler

Postup

  1. Nivu nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s brusnicami a na hrubo nasekanými orechmi. Polovicu syrovej zmesi dáme do suchého, čistého pohára s objemom asi 400 ml. Odkvapkané, umyté vetvičky tymiánu natrháme na menšie kusy a pridáme do pohára. Zakryjeme ich zvyšnou syrovou zmesou. Všetko zalejeme slnečnicovým olejom tak, aby boli všetky ingrediencie ponorené. Necháme odležať 2 dni v chladničke.

  2. Rukolu umyjeme v studenej vode a necháme ju odkvapkať. Jablko umyjeme, prepolíme a odstránime jaderník. Nakrájame ho na tenké plátky. Rukolu s jablkom rozdelíme na taniere, pridáme listy stonkového zeleru a naloženú nivu s brusnicami a orechmi. Podávame napríklad s plátkami čerstvej bagety a bielym vínom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Prílohy
Bezmäsité jedlá
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.