Nakladaná niva s orechmi a brusnicami
Na niektoré pochúťky si treba chvíľu počkať. To je prípad aj nakladanej nivy s orechmi a brusnicami. Bude to síce trvať 2 dni, ale vďaka tomu získa niva intenzívnejšiu chuť a bude ešte výraznejšia aj na šalátových listov s jablkom.
Ingrediencie
250 gsyr niva
60 gsušené brusnice
50 gvlašské orechy
5 vetvičiekčerstvý tymián
300 mlslnečnicový olej
K podávaniu
100 grukola
1 ksveľké jablko
2 PLnahrubo nasekané listy stonkový zeler
Postup
Nivu nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s brusnicami a na hrubo nasekanými orechmi. Polovicu syrovej zmesi dáme do suchého, čistého pohára s objemom asi 400 ml. Odkvapkané, umyté vetvičky tymiánu natrháme na menšie kusy a pridáme do pohára. Zakryjeme ich zvyšnou syrovou zmesou. Všetko zalejeme slnečnicovým olejom tak, aby boli všetky ingrediencie ponorené. Necháme odležať 2 dni v chladničke.
Rukolu umyjeme v studenej vode a necháme ju odkvapkať. Jablko umyjeme, prepolíme a odstránime jaderník. Nakrájame ho na tenké plátky. Rukolu s jablkom rozdelíme na taniere, pridáme listy stonkového zeleru a naloženú nivu s brusnicami a orechmi. Podávame napríklad s plátkami čerstvej bagety a bielym vínom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre