Nakladaný balkánsky syr s olivami

Nakladaný balkánsky syr s olivami

Nakladaný balkánsky syr s olivami je pochúťka, ktorú budete nakladať pravidelne a opakovane. A to nielen počas leta. Intenzívna chuť syra, olív, cibule, rozmarínu a ančovičiek sa perfektne prepojí v olivovom oleji. Odporúčame vám použiť kvalitný olivový olej, ktorý neznehodnotí chuť vášho výtvoru.

Ingrediencie

  • 200 gbalkánsky syr

  • 100 gzelené olivy bez kôstky

  • 100 gkalamata olivy bez kôstky

  • 20 ksfilety ančovičky v oleji

  • 2 ksmenšia červená cibuľa

  • 2 PLkapary v náleve

  • 3 vetvičkyčerstvý rozmarín

  • 1 ČLcelé červené korenie (guľôčky)

  • 400 mlolivový olej

Postup

  1. Balkánsky syr nakrájame na menšie kocky a dáme do misy. Precedené olivy a ančovičky pridáme spoločne s na mesiačiky nakrájanou olúpanou cibuľou k syru. Plodom kapár odstránime stopky, podľa potreby prekrojíme na menšie kúsky a pridáme do misy. Vetvičky rozmarínu opláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať. Lístky otrháme a spoločne s guľôčkami korenia vmiešame do syrovej zmesi.

  2. Jeden väčší pohár s objemom asi 600 ml (alebo dva menšie) dôkladne umyjeme a osušíme. Naplníme syrovou zmesou, zalejeme olivovým olejom a uzavrieme. Necháme odležať 1 až 2 dni v chladničke. Nakladaný balkánsky syr podávame napríklad s čerstvým pečivom. Výborne sa hodí aj k letným grilovačkám. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Šaláty
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.