Nakladaný balkánsky syr s olivami
Nakladaný balkánsky syr s olivami je pochúťka, ktorú budete nakladať pravidelne a opakovane. A to nielen počas leta. Intenzívna chuť syra, olív, cibule, rozmarínu a ančovičiek sa perfektne prepojí v olivovom oleji. Odporúčame vám použiť kvalitný olivový olej, ktorý neznehodnotí chuť vášho výtvoru.
Ingrediencie
200 gbalkánsky syr
100 gzelené olivy bez kôstky
100 gkalamata olivy bez kôstky
20 ksfilety ančovičky v oleji
2 ksmenšia červená cibuľa
2 PLkapary v náleve
3 vetvičkyčerstvý rozmarín
1 ČLcelé červené korenie (guľôčky)
400 mlolivový olej
Postup
Balkánsky syr nakrájame na menšie kocky a dáme do misy. Precedené olivy a ančovičky pridáme spoločne s na mesiačiky nakrájanou olúpanou cibuľou k syru. Plodom kapár odstránime stopky, podľa potreby prekrojíme na menšie kúsky a pridáme do misy. Vetvičky rozmarínu opláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať. Lístky otrháme a spoločne s guľôčkami korenia vmiešame do syrovej zmesi.
Jeden väčší pohár s objemom asi 600 ml (alebo dva menšie) dôkladne umyjeme a osušíme. Naplníme syrovou zmesou, zalejeme olivovým olejom a uzavrieme. Necháme odležať 1 až 2 dni v chladničke. Nakladaný balkánsky syr podávame napríklad s čerstvým pečivom. Výborne sa hodí aj k letným grilovačkám. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre