Nátierka z pečeného baklažánu

Nátierka z pečeného baklažánu

Nátierka z pečeného baklažánu chuťou a vôňou pripomína dovolenku pri rozhorúčenom mori. Je to zdravá nátierka plná zeleninovej chute a výraznejších korenín. Už len stačí iba natrhať kúsky chrumkavého pečiva a môžete si z nej naberať do sýta.

Na pečený baklažán

  • 3 ksbaklažán

  • 2 PLcitrónová šťava

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 PLtahini pasta

  • 1 ČLrímska mletá rasca

  • soľ

  • olivový olej

Na dokončenie

  • údená mletá paprika

  • chilli vločky

  • čerstvý koriander alebo čerstvá petržlenová vňať

  • pita chlieb

  • 1 kspaprika

  • 1/2 ksšalátová uhorka

  • 2 ksmrkva

Postup

  1. Baklažány prepichneme niekoľkokrát vidličkou. Položíme na plech a vložíme do rúry rozohriatej na 250 °C. Pečieme 40 až 45 minút. Upečené baklažány necháme trochy vychladnúť, zbavíme ich stopiek a pozdĺžne ich rozrežeme na polovicu.

  2. Lyžicou vyberieme dužinu, ktorú najemno nasekáme. Šupku vyhodíme. Dužinu preložíme do misy, pokvapkáme citrónom, ochutíme prelisovaným cesnakom, tahini pastou, rímskou rascou a soľou. Podľa potreby pokvapkáme olejom. Pre jemnejšiu konzistenciu môžeme ešte rozmixovať.

  3. Podávame pokvapkané olivovým olejom, poprášené mletou údenou paprikou a chilli vločkami. Môžeme doplniť aj čerstvým koriandrom. Servírujeme s pita chlebom alebo iným pečivom a nakrájanou zeleninou na rezance. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Večera
Raňajky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.