Nepečená citrónovo-čučoriedková smotanová torta

Nepečená citrónovo-čučoriedková smotanová torta

Doprajte si dokonalú chuťovú harmóniu. Už na pohľad vyzerajú nebesky, ale chuť je ešte o triedu lepšia. Nepečená citrónovo-čučoriedková smotanová torta je zárukou maškrtenia, ktoré vás očarí sviežosťou čučoriedok a hrubšou textúrou korpusu.

Ingrediencie

  • 250 ggrahamové sušienky

Na náplň

  • 600 ml35 - 40 % smotana na šľahanie

  • 2 balenievanilkový cukor

  • 50 gpráškový cukor

  • 1/2 ksnajemno nastrúhaná citrónová kôra z polovice bio citróna

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice bio citróna

  • 150 gčučoriedky

  • 100 gčučoriedkový džem

Na dokončenie

  • olej na vymazanie

  • práškový cukor na vysypanie

  • čučoriedky na ozdobenie

  • čučoriedkový džem na ozdobenie

Postup

  1. Tortovú formu s priemerom 18 cm vymažeme olejom a vysypeme cukrom. Na dno rozložíme tretinu sušienok. Smotanu s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom vyšľaháme na pevnú šľahačku (pokiaľ nemáme vysokopercentnú šľahačku, môžeme použiť stužovač šľahačky). Ochutíme citrónovou kôrou a šťavou.

  2. Do formy rozotrieme tretinu ochutenej šľahačky, rozložíme tretinu čučoriedok a rozotrieme tretinu džemu. Na ne rozložíme ďalšiu tretinu sušienok. Potom vrstvíme druhú tretinu šľahačky, čučoriedok a džemu. Na ne dáme zvyšné sušienky, čučoriedky a džem. Na povrch rozotrieme zvyšnú šľahačku.

  3. Vložíme do chladničky asi na 2 hodiny stuhnúť. Pred podávaním povrch ozdobíme čučoriedkami a prípadne aj ďalším džemom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.