Nepečená citrónovo-čučoriedková smotanová torta
Doprajte si dokonalú chuťovú harmóniu. Už na pohľad vyzerajú nebesky, ale chuť je ešte o triedu lepšia. Nepečená citrónovo-čučoriedková smotanová torta je zárukou maškrtenia, ktoré vás očarí sviežosťou čučoriedok a hrubšou textúrou korpusu.
Ingrediencie
250 ggrahamové sušienky
Na náplň
600 ml35 - 40 % smotana na šľahanie
2 balenievanilkový cukor
50 gpráškový cukor
1/2 ksnajemno nastrúhaná citrónová kôra z polovice bio citróna
1/2 kscitrónová šťava z polovice bio citróna
150 gčučoriedky
100 gčučoriedkový džem
Na dokončenie
olej na vymazanie
práškový cukor na vysypanie
čučoriedky na ozdobenie
čučoriedkový džem na ozdobenie
Postup
Tortovú formu s priemerom 18 cm vymažeme olejom a vysypeme cukrom. Na dno rozložíme tretinu sušienok. Smotanu s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom vyšľaháme na pevnú šľahačku (pokiaľ nemáme vysokopercentnú šľahačku, môžeme použiť stužovač šľahačky). Ochutíme citrónovou kôrou a šťavou.
Do formy rozotrieme tretinu ochutenej šľahačky, rozložíme tretinu čučoriedok a rozotrieme tretinu džemu. Na ne rozložíme ďalšiu tretinu sušienok. Potom vrstvíme druhú tretinu šľahačky, čučoriedok a džemu. Na ne dáme zvyšné sušienky, čučoriedky a džem. Na povrch rozotrieme zvyšnú šľahačku.
Vložíme do chladničky asi na 2 hodiny stuhnúť. Pred podávaním povrch ozdobíme čučoriedkami a prípadne aj ďalším džemom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre