Nepečená smotanová torta s piškótami
Tento dezert je o rovnováhe. Nepečená smotanová torta s piškótami je vrstveným tipom dezertu, kde sa striedajú rôzne krémy a náplne. Výsledok krásne vyzerá, lahodne chutí a osvieži aj počas horúceho popoludnia, keď nemáte chuť na zmrzlinu, ale niečo studené by bolo záchranou.
Ingrediencie
300 gdlhé cukrárske piškóty
Na krém
300 mlmlieko
100 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový pudingový prášok
100 gmaslo
250 gmäkký tvaroh
2 balíčkykakaové sušienky typu Bebe
60 gčokoláda
Na dokončenie
250 ml33 % smotana na šľahanie
1 balenievanilkový cukor
20 ghorká čokoláda
20 gbiela čokoláda
lyofilizované maliny
Postup
Do obdĺžnikovej formy s rozmerom 20x16 cm rozložíme na dno dva rady dlhých piškót. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, ktorý necháme za stáleho miešania vychladnúť.
Po vychladnutí krém šľaháme a pridáme na kúsky nakrájané maslo a tvaroh. Vyšľaháme hladký krém, dve tretiny natrieme na piškóty vo forme. Na povrch rozložíme polovicu sušienok a do zvyšného krému vmiešame rozpustenú čokoládu.
Polovicu čokoládového krému natrieme na sušienky a rozložíme druhú polovicu sušienok. Na ne natrieme zvyšný čokoládový krém. Uložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí na povrch natrieme vyšľahanú smotanu s vanilkovým cukrom a rozložíme piškóty.
Tmavú čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a pomocou papierového kornútku prestriekame povrch piškót. Rovnakým spôsobom prestriekame piškóty aj bielou čokoládou. Nakoniec posypeme na povrchu lyofilizovanými malinami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre