Nepečená smotanová torta s piškótami

Nepečená smotanová torta s piškótami

Tento dezert je o rovnováhe. Nepečená smotanová torta s piškótami je vrstveným tipom dezertu, kde sa striedajú rôzne krémy a náplne. Výsledok krásne vyzerá, lahodne chutí a osvieži aj počas horúceho popoludnia, keď nemáte chuť na zmrzlinu, ale niečo studené by bolo záchranou.

Ingrediencie

  • 300 gdlhé cukrárske piškóty

Na krém

  • 300 mlmlieko

  • 100 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový pudingový prášok

  • 100 gmaslo

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 2 balíčkykakaové sušienky typu Bebe

  • 60 gčokoláda

Na dokončenie

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 20 ghorká čokoláda

  • 20 gbiela čokoláda

  • lyofilizované maliny

Postup

  1. Do obdĺžnikovej formy s rozmerom 20x16 cm rozložíme na dno dva rady dlhých piškót. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, ktorý necháme za stáleho miešania vychladnúť.

  2. Po vychladnutí krém šľaháme a pridáme na kúsky nakrájané maslo a tvaroh. Vyšľaháme hladký krém, dve tretiny natrieme na piškóty vo forme. Na povrch rozložíme polovicu sušienok a do zvyšného krému vmiešame rozpustenú čokoládu.

  3. Polovicu čokoládového krému natrieme na sušienky a rozložíme druhú polovicu sušienok. Na ne natrieme zvyšný čokoládový krém. Uložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí na povrch natrieme vyšľahanú smotanu s vanilkovým cukrom a rozložíme piškóty.

  4. Tmavú čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a pomocou papierového kornútku prestriekame povrch piškót. Rovnakým spôsobom prestriekame piškóty aj bielou čokoládou. Nakoniec posypeme na povrchu lyofilizovanými malinami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.