Nepečená torta s ovocím
Nepečená torta s ovocím zaženie neprekonateľnú chuť na sladké a zároveň vás spoľahlivo osvieži aj v ten najhorúcejší deň. Je to klasický a jednoduchý recept, na ktorý nepotrebujete veľa cukrárskych skúseností a zároveň sa perfektne hodí aj na letnú oslavu. Ovocie môžete vyberať podľa chuti, sezóny, farby a kombinovať ako len chcete.
Na nepečený korpus
200 gmaslové sušienky
150 gmaslo
rastlinný olej na vymazanie formy
práškový cukor na vysypanie formy
Na náplň
500 gnátierkové maslo
250 gkyslá smotana
100 gčokoláda
80 gpráškový cukor
Na dokončenie
300 gčerstvé ovocie (kiwi, jahody, maliny, čučoriedky, machovky)
Postup
Sušienky najemno podrvíme, pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo a vypracujeme na pevnú hmotu. Tortovú formu s priemerom 24 cm vystelieme na dne papierom na pečenie, strany vymažeme olejom a vysypeme cukrom.
Hmotu natlačíme na dno a boky formy a uhladíme ju. Nátierkové maslo zmiešame s kyslou smotanou, rozpustenou čokoládou a cukrom.
Hotovú náplň rozotrieme na dno formy s nepečeným korpusom. Tortu uložíme najmenej na 6 hodín do chladničky. Po stuhnutí odstránime okruh formy.
Ovocie očistíme a podľa potreby nakrájame na kúsky. Povrch torty ozdobíme podľa fantázie. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre