Nepečené valentínske jahodové bábovky

Nepečené valentínske jahodové bábovky

So sladkým jahodový dezertom si získate každé srdce na svoju stranu. Nepečené jahodové bábovky si obľúbia tak deti, ako aj dospelí. Ich výhodou je rýchla príprava, akurát musíte počítať s tým, že potrebujú čas na to, aby dokonale stuhli. Vynikajúca chuť tvarohu ich perfektne osvieži.

Na jahodové bábovky

  • 10 gželatína

  • 200 gjahody

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 100 gsmotana na šľahanie

  • 80 gpráškový cukor

Na dokončenie

  • 150 mlsmotana na šľahanie

  • 100 gjahody

Postup

  1. Želatínu zalejeme 50 ml studenej vody a necháme napučať. Jahody roztlačíme vidličkou a premiešame s tvarohom, cukrom a smotanou.

  2. Pozvoľna želatínu ohrievame, ale nevaríme a miešame, pokým sa nerozpustí. Potom ju vmiešame do tvarohovej zmesi.

  3. Nalejeme ju do silikónových formičiek s priemerom približne 6 cm a necháme stuhnúť v chladničke asi 120 minút. Potom ich vyberieme a necháme povoliť pri izbovej teplote. Ozdobíme pevnou vyšľahanou šľahačkou a jahodami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Dezerty
Valentín

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.