Nepečené valentínske jahodové bábovky
So sladkým jahodový dezertom si získate každé srdce na svoju stranu. Nepečené jahodové bábovky si obľúbia tak deti, ako aj dospelí. Ich výhodou je rýchla príprava, akurát musíte počítať s tým, že potrebujú čas na to, aby dokonale stuhli. Vynikajúca chuť tvarohu ich perfektne osvieži.
Na jahodové bábovky
10 gželatína
200 gjahody
250 gmäkký tvaroh
100 gsmotana na šľahanie
80 gpráškový cukor
Na dokončenie
150 mlsmotana na šľahanie
100 gjahody
Postup
Želatínu zalejeme 50 ml studenej vody a necháme napučať. Jahody roztlačíme vidličkou a premiešame s tvarohom, cukrom a smotanou.
Pozvoľna želatínu ohrievame, ale nevaríme a miešame, pokým sa nerozpustí. Potom ju vmiešame do tvarohovej zmesi.
Nalejeme ju do silikónových formičiek s priemerom približne 6 cm a necháme stuhnúť v chladničke asi 120 minút. Potom ich vyberieme a necháme povoliť pri izbovej teplote. Ozdobíme pevnou vyšľahanou šľahačkou a jahodami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre