Nepečený mliečny dezert s ovocím

Nepečený mliečny dezert s ovocím

Čím viac ovocia použijete, tým viacfarebný bude nepečený mliečny dezert s ovocím. Môžete ho dokonca ladiť v jednej farbe alebo naopak použiť ich čo najviac. To necháme na vás. Jedno je isté, je to veľmi chutný a osviežujúci dezert, ktorý chutí aj deťom. Pokojne ho pripravte aj na detskú oslavu, bude sa im jednoducho jesť.

Ingrediencie

  • 350 mlmlieko

  • 200 mlsladené kondenzované mlieko

  • 200 mlkyslá smotana

  • 8 gagar

  • 50 mlvoda

  • 500 govocie (mandarínky, grep, kiwi, broskyne, jahody)

Postup

  1. Mlieko zmiešame s kondenzovaným mliekom a kyslou smotanou. Agar namočíme do studenej vody a privedieme k varu. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Ovocie očistíme a nakrájame na kúsky alebo plátky.

  2. Chlebíčkovú formu vyložíme potravinovou fóliou a po celej ploche vyložíme kúskami alebo plátkami ovocia. Do mliečnej zmesi vmiešame agar a dobre premiešame. Potom pridáme zvyšné ovocie a všetko nalejeme do formy. Uložíme stuhnúť do chladničky najmenej na 4 hodiny. Po stuhnutí vyklopíme z formy a odstránime potravinovú fóliu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.