Nepečený mliečny dezert s ovocím
Čím viac ovocia použijete, tým viacfarebný bude nepečený mliečny dezert s ovocím. Môžete ho dokonca ladiť v jednej farbe alebo naopak použiť ich čo najviac. To necháme na vás. Jedno je isté, je to veľmi chutný a osviežujúci dezert, ktorý chutí aj deťom. Pokojne ho pripravte aj na detskú oslavu, bude sa im jednoducho jesť.
Ingrediencie
350 mlmlieko
200 mlsladené kondenzované mlieko
200 mlkyslá smotana
8 gagar
50 mlvoda
500 govocie (mandarínky, grep, kiwi, broskyne, jahody)
Postup
Mlieko zmiešame s kondenzovaným mliekom a kyslou smotanou. Agar namočíme do studenej vody a privedieme k varu. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Ovocie očistíme a nakrájame na kúsky alebo plátky.
Chlebíčkovú formu vyložíme potravinovou fóliou a po celej ploche vyložíme kúskami alebo plátkami ovocia. Do mliečnej zmesi vmiešame agar a dobre premiešame. Potom pridáme zvyšné ovocie a všetko nalejeme do formy. Uložíme stuhnúť do chladničky najmenej na 4 hodiny. Po stuhnutí vyklopíme z formy a odstránime potravinovú fóliu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre